Isadora Duncan a devenit celebră în lumea dansului modern al secolului al XX-lea, pentru că a pus bazele unui stil inspirat din cel antic grecesc. S-a născut în 1877 la San Francisco și a simțit chemarea pentru coregrafie. În 1922 a devenit și mai cunoscută, nu doar prin prisma dansului, ci pentru că s-a căsătorit cu poetul rus Serghei Esenin.

Mariajul a fost de scurtă durată pentru că s-a destrămat după un an. În 1927, la 50 de ani, Isadora Duncan se afla la Nisa. S-a urcat într-o mașină decapotabilă, iar șalul pe care îl purta la gât a fost prins de una dintre roțile din spate ale autovehiculului. Până ca șoferul să frâneze, dansatoarea a murit stangulată.

Una dintre frumoasele de la Hollywood, deces misterios

Natalie Wood a fost una dintre actrițele încântătoare de la Hollywood în anii ‘50 – ‘60. Filmul de referință al americancei a rămas „Splendoare în iarbă”, în urma interpretării fiind nominalizată la Oscar pentru cel mai bun rol feminin. În această peliculă l-a avut ca partener pe nu mai puțin celebrul Warren Beatty (83 de ani). Natalie Wood a murit în 1981, la 43 de ani.

Actrița naviga în Oceanul Pacific, în zona Insulei Santa Catalina, alături de soțul ei, Robert Wagner, și actorul Christopher Walken. Accidentul a fost învăluit în mister mulți ani, iar autoritățile l-au absolvit de vină pe partenerul de viață al actriței.

Concluzia a fost că vedeta a consumat alcool și a alunecat de pe vas. Ancheta a fost redeschisă în 2011. Wagner a refuzat să mai coopereze cu anchetatorii după ce cazul a fost pus din nou pe rol. Doi martori au spus că au auzit o ceartă între cei doi, fapt confirmat și de căpitanul vasului, care a afirmat recent: „În camera aceea avusese loc o ceartă teribilă”.

„Ecaterina Teodoroiu”, accident fatal

Stela Furcovici a fost o actriță care s-a remarcat în cinematografia românească pentru că interpretat-o pe eroina Ecaterina Teodoroiu, în filmul cu același nume, regizat e Dinu Cocea în 1978. Ea a mai avut apariții și în peliculele Iancu Jianu, zapciul (1980) și Iancu Jianul, haiducul (1981).

A fost lovită de o soartă tristă, pentru că a dispărut fulgerător, în anul 2000, la 47 de ani. Se afla în orașul natal, Turda, a traversat neregulamentar, iar eșarfa pe care o purta la gât s-a prins de oglinda retrovizoare a unei mașini. A fost trântită la pământ iar impactul i-a fost fatal.

PAGINA ANTERIOARA