Cele trei înșelătorii de pe Facebook. Utilizatorii trebuie să acorde mare atenție mesajelor pe care le primesc

Cele trei înșelătorii de pe Facebook. Utilizatorii trebuie să acorde mare atenție mesajelor pe care le primesc Sursa foto: Dreamstime.com

Persoanele care utilizează des rețeaua socială Facebook ar trebui să știe că ar putea fi victimele unor înșelătorii. Toți internauții trebuie să aibă grijă la mesajele pe care le primesc, dar și la postările pe care le văd.

Facebook-ul poate fi destul de periculos dacă persoanele care folosesc rețeaua socială nu acordă mare atenție timpului pe care îl petrec pe această platformă. Pe Facebook sunt postate o mulțime de știri false, iar cei care nu sunt informați bine pot să cadă într-o mare capcană. De asemenea, știrile false de pe Facebook pot să creeze tot felul de teorii ale conspirației.

Multe persoane profită de evenimente globale tensionate, precum sunt alegerile din SUA, pandemia de COVID-19 sau războiul din Ucraina, pentru a lansa campanii prin care cer donații pentru diferite cazuri sociale. Aceste anunțuri dispar imediat, după ce banii sunt transferați în contul prezent în anunț. Hackerii folosesc aceste momente pentru a profita de nesiguranța oamenilor. Așadar, este foarte important să verifici sursa, site-ul și organizația înainte de a face orice tranzacție online. În plus, nu te baza doar pe mesajele publicate pe Facebook.

Cum sunt păcăliți oamenii pe Facebook

De asemenea, atunci când observi postări sau pagini care oferă un smartphone sau o tabletă gratis, fără să fie organizată o extragere sau un concurs, există șanse destul de mari ca acel anunț să fie o înșelătorie. De asemenea, când ți se cere să te înregistrezi pe un alt site pentru a putea câștiga un premiu important ar trebui să te gândești de două ori dacă te supui unui asemenea risc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există destul de multe campanii pe Facebook, dar cele mai multe dintre ele presupun intrarea într-un concurs unde vor fi aleși doar câțiva câștigători și nu fiecare persoană care se înscrie pe un site/platformă. Hackerii folosesc astfel de înșelătorii pentru a avea acces la datele tale personale așă că verifică foarte bine la ce campanii urmează să participi.

Multe persoane au pățit să primească o cerere de prietenie de la o persoană pe care o aveau deja în lista de prieteni. Există riscul ca acel nou cont să fie creat de un hacker care a copiat profilul prietenului tău pentru a-ți trimite un link cu un virus sau cu alte înșelătorii. Este recomandat ca mai întâi să iei legătura cu persoana respectivă pentru a te asigura dacă și-a creat un nou cont de Facebook sau nu, potrivit Reader’s Digest.