Din toate băncile româneşti s-a furat ca în codru în ultimii ani. Cele mai scandaloase cazuri

Din toate băncile româneşti s-a furat ca în codru în ultimii ani. Cele mai scandaloase cazuri

Cel mai complex caz de fraudă bancară din ţara noastră a fost înregistrat în anul 2005. Astfel, în luna iulie, procurorii din cadrul Parchetului Naţional Anticorupţie, actualul DNA, au finalizat urmărirea penală faţă de de funcţionari bancari şi administratori de societăţi comerciale din Bucureşti, puşi sub învinuire în dosarul privind acordarea ilegală de credite prin Banca Comerciala Română (BCR), Romanian International Bank (RIB) şi Banca Românească.

În cazul din 2005, prejudiciul a fost estimat la peste 243,1 milioane de lei. Potrivit procurorilor, prejudiciul s-a produs ca urmare a acordării a peste 350 de credite. Iată care sunt printre cele mai celebre cazuri de fraudă bancară care au avut loc în România în ultimii doi ani: PREJUDICIU: 1,8 milioane de euro. Oradea. Iunie 2012. În perioada 2004-2007, un grup infracţional au determinat 210 persoane, din care 157 au fost trimise în judecată, să contracteze credite bancare, overdraft, pe baza unor acte false. În această modalitate, unităţile din judeţul Bihor aparţinând Romexterra Bank, BRD-Groupe Societe Generale, Volksbank Raiffeisen Bank, BCR, Alpha Bank, şi Piraeus Bank, au fost prejudiciate cu suma de 1.784.600 euro. PREJUDICIU: 600.000 de euro. Ploieşti. Mai 2012.  Mai multe angajate ale unei bănci din Ploieşti au produs o fraudă în valoare de 600.000 de euro, după ce au acordat mai multe credite cu acte false. Pentru fiecare credit, femeile luau un comision între 3.000 şi 5.000 de euro. Membrii reţelei falsificau documente, respectiv adeverinţe de venit, contracte de muncă, fişe fiscale, pe care le dădeau clienţilor sau le depuneau personal. PREJUDICIU: 500.000 de euro. Bucureşti. Februarie 2012. O angajată a unei societăţi bancare din Capitală a fost trimisă în judecată pentru că a sustras, sistematic, timp de şase luni, jumătate de milion de euro din contul clienţilor. Ca să-şi acopere operaţiunile frauduloase, angajata băncii a falsificat documente contabile. Mai exact, a folosit banii alimentând contul unei alte societăţi comerciale, deschis la agenţia bancară unde inculpată îşi desfăşura activitatea.

  • S-a întâmplat în urmă cu puţin timp: Directori din CEC, BRD, BRD şi oficiali din Ministerul Economiei sunt cercetaţi pentru fraude zeci de milioane de euro

PREJUDICIU: 500.000 de euro. Braşov. August 2012. Procurorii DIICOT cercetează 65 de prsoane care au obţinut în mod fraudulos credite de la uniăţi bancare de din Braşov. Au fost făcute 36 de percheziţii în Braşov, Cluj, Hunedoara şi Neamţ.În perioada 2010-2012, liderii grupului infracţional organizat, invinuiţii Holban Ioan, Chiriac Nicoleta, Andries Ursu Anca Maria, împreună cu alţi membri ai grupării, au solicitat şi obţinut, în mod fraudulos, credite de la unităţi bancare şi instituţii de credit din Braşov.Creditele au fost obţinute prin prezentarea de documente false - adeverinte de salariu, fise fiscale, contracte individuale de muncă, cărţi de muncă, garanţii fictive sau supraevaluate.

  • TOPUL celor mai MARI FRAUDE bancare din lume. Care au fost prejudiciile

PREJUDICIU: 420.000 de euro. Braşov. August, 2010. Conform unui comunicat al Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, 12 clienţi ai unei filiale Credit Europe Bank au rămas fără aproximativ 420.000 de euro. Banca a început o anchetă internă şi a sesizat Parchetul. Poliţiştii braşoveni fuseseră sesizaţi despre neregulile de la sucursala Braşov la data de 5 august chiar de către conducerea Credit Europe Bank, în urma cercetărilor fiind identificaţi cinci suspecţi, printre care şi o persoană din conducerea unităţii.

PREJUDICIU: 150.000 de euro. Prahova. Decembrie 2011. Banii au fost luaţi de o directoare a unei sucursale BCR. Este acuzată pentru delapidare şi distrugere după ce a intrat fără autorizaţie în camera de tezaur, de unde a luat banii.

  • Cine sunt cele două persoane CHEIE implicate în FURTUL a 22 de milioande de euro

PREJUDICIU: 112.000 de euro. Robert Cătălin Pascu a devalizat, în patru rânduri, casieria agenţiei Bancpost din strada Romancierilor, din Bucureşti, sucursală al cărei director era. Pe 29 şi 31 decembrie 2007 şi pe 1 şi 2 ianuarie 2008, tânărul a furat 112.000 €, pe care i-a jucat la cazinou. După ce a pierdut toţi banii, Robert a încercat să se sinucidă. S-a aruncat de la etajul opt al unui bloc de pe str. Foişorului, din Capitală, însă a scăpat cu viaţă.

Ne puteți urmări și pe Google News