Cele mai periculoase infecții. Riscul de a face cancer este mare

Cancer. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cele mai periculoase infecții. Medicii au declarat că există anumite infecții care se pot transforma în cancer și că pacienții trebuie să le trateze până nu este prea târziu. Ei au explicat și care sunt cele mai îngrijorătoare simptome.

Cele mai periculoase infecții. Oamenii de știință au analizat datele privind incidența a 27 de tipuri de cancer din 184 de țări și au concluzionat că patru tipuri de infecții- cu HPV, Helicobacter pylori și virusurile hepatice B și C- sunt responsabile pentru aproape 2 milioane de cazuri de cancer cervical, de stomac și de ficat.

Oamenii de știință de la Institutul Bloomberg Kimmel pentru Imunoterapie Cancerului și Centrul pentru Cancer Johns Hopkins Kimmel au descoperit că specia bacteriană Clostridioides difficile , sau C. diff , care este bine cunoscută pentru că provoacă infecții diareice grave, poate provoca și cancer colorectal.

„Creșterea numărului de persoane cu vârsta sub 50 de ani diagnosticate cu cancer colorectal în ultimii ani a fost șocantă. Am descoperit că această bacterie pare a fi un factor foarte neașteptat la malignitatea colonului, procesul prin care celulele normale devin cancer”, spune Cynthia Sears, MD, Bloomberg~Kimmel Profesor de Imunoterapie a Cancerului și profesor de medicină la Universitatea Johns Hopkins.

Cele mai periculoase infecții. Cum poți reduce riscul de cancer

Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a declarat că 30-50% dintre cancere pot fi prevenite și au oferit o serie de sfaturi:

– Nu fumați.

– Mențineți o greutate corporală sănătoasă.

– Consumați o dietă sănătoasă care să includă fructe și legume.

– Activitate fizică regulată.

– Nu consumați alcool.

– Vaccinați-vă împotriva HPV și hepatitei B dacă faceți parte din grupul de persoane recomandat.

– Evitați radiațiile ultraviolete.

– Reduceți pe cât posibil expunerea la radiații ionizante.

– Reducerea expunerii la poluare, atât la cea exterioară, cât și la cea interioară. De o importanță deosebită este evitarea expunerii la radon, un gaz radioactiv care se formează în mod natural atunci când uraniul se dezintegrează, în case și clădiri.

Cercetătorii au declarat că și alimentația este extrem de importantă. „Sugerăm că antioxidanții găsiți în alimente precum fructele, legumele și cerealele integrale ar putea contribui la scăderea riscului de cancer colorectal prin suprimarea inflamației cronice, care poate duce la cancer”, explică Jihye Kim, cercetător în nutriție de la Universitatea Kyung Hee din Coreea de Sud.