Cele mai mari greșeli atunci când pui murături. Acestea îți pot strica total gustul preparatelor

Sursa: dreamstime.com

Gospodinele au diferite modalități de a prepara murăturile pentru sezonul rece. Însă, există o serie de greșeli frecvente care pot schimba total gustul lor și care sunt, în general, de evitat.

Rețeta clasică de murături poate fi uneori compromisă din diferite cauze, iar astfel acestea ajung să devină din preparatul preferat pentru sezonul rece, în preparatul de aruncat la gunoi.

Iată care sunt cele mai comune greșeli atunci când vine vorba de murături.

Folosești doar oțet în prepararea murăturilor tale

Foarte multe persoane folosesc doar oțet în prepararea murăturilor, fără a adăuga și apă în compoziție. Acest lucru le schimbă total gustul, fiind de cele mai multe ori greu de mâncat din cauza gustului mult prea acru.

Prin urmare, indiferent ca este făcută cu sare sau oțet, saramura trebuie sa conțină și apă.

Adaugi prea mult zahăr

Deși zahărul ajută la echilibrarea gustului dintre acru și sărat și este chiar recomandat în murături, unele persoane pun prea mult. Astfel, preparatele care ar trebui să fie acre și sărate, devin mult prea dulci.

Nu adaugi condimente suficiente

O altă greșeală des întâlnită constă în condimentele pe care le pui în borcan. Acestea sunt de cele mai multe ori cele care le oferă gustul aparte murăturilor, de aceea ele trebuie neapărat incluse.

Cele mai comune mirodenii care se adaugă în murături sunt semințele de muștar, frunzele de dafin, hreanul, piperul, usturoiul, mărarul și multe altele, după gust.

Prea multe legume în același borcan

Deși estetic mai multe legume în același borcan pot arăta încântător, gustul poate să nu fie pe măsură. Potrivit bucătarilor, fiecare legumă are propriul mod și timp de conservare prin murare. Tocmai de aceea, amestecarea mai multor legume în același borcan poate afecta considerabil atât gustul lor, cât și culoarea aparte.

Nu prefierbi unele legume

Pentru a prinde gustul și textura de care ai nevoie, unele legume trebuie prefierte înainte de a le pune la murat. Nu toate legumele se murează în stare naturală, precum gogoșarii, castraveții sau gogonelele.

Cele care au o textura tare sau fibroasă, cum ar fi țelina sau morcovii, trebuie prefierte în prealabil, pentru a obține o consistență adecvată a acestora, după murare, potrivit acasa.ro.