Cele mai furate mașini în Grecia. Hoții au mai multe preferințe

Cele mai furate mașini în Grecia. Hoții au mai multe preferințe Tot mai mulți turiști români au căzut victime hoților greci. Sursa: dreamstime.com

Sezonul estival a adus în Grecia un număr impresionant de turiști. Pe măsură ce unii au optat pentru călătoria cu avionul, alții au ales mașina ca mijloc de transport. Cu toate acestea, odată cu această alegere, aceștia s-au expus unui risc major: posibilitatea de a rămâne fără mașină.

Raportul anual publicat de Hellas Direct cu privire la furtul de mașini din Grecia oferă o gamă variată de informații captivante și scoate în evidență modelele considerate cele mai ușor de furat. Într-o mare parte a listelor și sondajelor privind furtul de mașini, de obicei sunt prezentate modelele care atrag atenția hoților.

Cele mai furate mașini în Grecia

Hellas Direct a efectuat o analiză detaliată a datelor pe care le deține pentru anul 2022, bazată pe mașinile asigurate de companie, oferindu-ne o listă cu totul diferită. Această listă prezintă mașinile care au fost furate cu cea mai mică frecvență, și dezvăluie, de asemenea, o posibilă relație între dimensiunea mașinii și vârsta șoferului.

În mod surprinzător, există modele de mașini pe care hoții nu le aleg pentru furt, din diverse motive, cum ar fi o cerere redusă de piese de schimb sau dificultatea de a pătrunde în ele. Honda Civic și Toyota Avensis sunt printre aceste modele, cu o rată de furt de doar 1 mașină la 1.000 de vehicule asigurate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Urmează în listă SEAT Ibiza, FIAT Seicento, FIAT Punto, Peugeot 206, Hyundai Getz, Toyota Auris, Hyundai i30 și Nissan Almera, toate cu doar 2 furturi la 1.000 de mașini asigurate.

Se pare că și dimensiunea mașinii joacă un rol important, deoarece modelele cu o lungime de 3,7 metri au aproape de trei ori mai puține șanse să fie furate decât cele mai lungi.

Vârstnicii au șanse mai mari să rămână fără mașini

În plus, raportul anual al Hellas Direct subliniază un alt aspect important legat de furturile auto, și anume vârsta șoferului asigurat. Potrivit datelor, s-au înregistrat 9 furturi la fiecare 1.000 de șoferi cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani, o rată aparent „mică”, dar care depășește cu mult numărul furturilor în cazul asiguraților cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani.

Există o corelație între vârsta șoferului asigurat și preferințele hoților, și există o explicație în spatele acestui fenomen. Șoferii mai tineri conduc mai frecvent și, prin urmare, devin mai ușor de ținta pentru hoți.

Oricine se deplasează mai des este mai expus riscului de a deveni victimă a furtului auto.