În această săptămână, un portar de hotel a rămas uimit după ce ia primit o mică avere de la un turist britanic. O sumă substanțială în numerar ar fi cea mai mare parte din moștenirea lăsată de turistul britanic Charles George Courtney, a cărui vârstă nu a fost menționată, de presa britanică. În timp ce suma exactă de bani nu a fost dezvăluită, se spune că este suficient de mare ca Taskin Dasdan, angajatul de origine turcă de la hotel, să nu mai aibă nevoie să lucreze din nou.
Taxele pe moștenire sunt mari în lume. Aceastea îi determină pe mulți să fie supărați pe stat. Sau pe oameni. Actul incredibil de generozitate descris este doar unul dintre nenumăratele povești de moștenire de necrezut de-a lungul anilor, care variază de la intențiile bune la cele meschine, sau de-a dreptul bizare. De la câinele care a devenit milionar peste noapte până la familiile alese din cartea de telefon, aici vă dezvăluim câteva dintre cele mai neobișnuite povești.
„Regina Răutăcioasă” lasă milioane câinelui
Cunoscută sub numele de „Regina Răutăcioasă”, Leona Helmsley era o cunoascută miliardară, proprietară de hoteluri a cărei moarte s-a dovedit la fel de colorată ca și viața ei. Fără îndoială, femeia de afaceri din New York a devenit un simbol al excesului capitalist din anii '80, când a fost dezvăluit că i-a spus menajerei ei: „Noi nu plătim impozite. Numai oamenii mici plătesc impozite”.
De-a lungul anilor, Helmsley și-a chinuit angajații săraci. Când un chelner a vărsat puțină apă pe o farfurioară la unul dintre hotelurile ei, ea a spart ceașca de pe podea și i-a spus să se roage în genunchi pentru slujba lui.
Când a refuzat să plătească o factură pentru un grătar de grădină, în valoare de 13.000 de dolari, din cauza „muncii de mântuială”, o cunoștință i-a spus că constructorul are șase copii de hrănit. Răspunsul ei tăiat a fost: "De ce nu și-a ținut pantalonii pe el? Atunci nu ar avea nevoie de bani."
Însă bomba a venit atucni când Helmsley a murit în 2007, la vârsta de 87 de ani. S-a aflat că prin testament va acorda o mare parte din averea ei câinelui de companie.
Terrierului, numit Trouble, i s-au lăsat 12 milioane de dolari - mai mult decât cei 10 milioane de dolari dăruiți fratelui ei. Între timp, doi dintre nepoții ei nu au primit nimic. Câinele Trouble, care a murit în 2011, a fost oarbă și afectată de probleme de sănătate în ultimii ani. Îngrijitorul ei a cheltuit 100.000 de dolari anual pentru îngrijirea ei - inclusiv 8.000 de dolari pentru îngrijire și 1.200 de dolari pentru hrană pentru câini - în timp ce pușca s-ar fi confruntat cu aproximativ 20-30 de amenințări cu moartea și răpirea.
Moștenitrii au fost aleși din agenda telefonică
Așa cum vor depune mărturie mulți câștigători de loterie nefericiți, banii nu-ți pot cumpăra întotdeauna fericire. Așa s-a dovedit pentru Luis Carlos de Noronha Cabral de Camara, un aristocrat portughez bogat, dar cu un caracter mizerabil, care în 2007 se îndrepta către moarte.
Cu puțini prieteni și fără copii, Luis Carlos a decis un mod destul de neobișnuit de a-și împărți averea. Cerând unui notar o copie a cărții de telefon a Lisabonei, el a ales la întâmplare 70 de nume cărora le va acorda averea.
"Am crezut că este un fel de glumă crudă", a declarat o femeie de 70 de ani pentru ziarul portughez Sol. - Nu auzisem niciodată de bărbat. Moștenitorii aleși au fost contactați de avocați, care au început să împartă averea lui Luis Carlos, care a inclus un apartament cu 12 dormitoare în Lisabona.
„A fost hotărât că nimic nu ar trebui să meargă în stat, despre care credea că i-a prădat bani toată viața”, a spus Anibal Castro, un fost prieten care a fost martor la testament „Probabil că a vrut să creeze confuzie lăsând lucrurile sale unor străini. „Îmi amintesc că notarul i-a pus câteva întrebări pentru a se asigura că este cu toate mințile la el după ce i-a cerut să-i înmâneze agenda telefonică din Lisabona”.