Cele mai căutate destinații turistice din România pentru 1 mai. Rezervările au fost făcute încă din 2023

Cele mai căutate destinații turistice din România pentru 1 mai. Rezervările au fost făcute încă din 2023 Mamaia. Sursa foto: Dreamstime.com

Rezervările pentru minivacanța de 1 mai au fost făcute de peste 50% de români încă din toamna anului trecut. Iată care sunt cele mai căutate destinații turistice pentru această perioadă.

Cele mai căutate destinații turistice din România pentru 1 mai

În acest an, 1 Mai și Paștele coincid, oferind bugetarilor un interval de 6 zile libere între 1 și 6 mai. Angajații din sectorul privat primesc, de asemenea, zile libere în această perioadă, cu excepția zilei de 2 mai.

Ca urmare, pachetele turistice din țară au devenit foarte populare printre români, aceștia profitând de reducerile oferite pentru rezervările timpurii, disponibile încă din toamna anului trecut, sau de voucherele de vacanță care pot fi folosite exclusiv în țară.

Ce beneficii au turiștii în aceste destinații

Astfel, mini-vacanța a marcat debutul sezonului estival în România. În timp ce 1 Mai este adesea dedicat tinerilor în stațiunile de la malul mării, cum ar fi Mamaia Nord, Costinești și Vama Veche, majoritatea turiștilor de Paște au fost familiile, care au ales să petreacă timpul în munți, stațiuni balneo cu ape termale și servicii de înaltă calitate de 4 sau 5 stele. Pentru acestea din urmă, Băile Felix se află printre destinațiile turistice cele mai căutate în mini-vacanța de 1 Mai și de Paște, alături de alte stațiuni balneo-climaterice și de munte, precum Călimănești, Căciulata și Valea Prahovei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Delta Dunării, turiștii au preferat în principal cazarea în Sulina, Crișan și Băltenii de Sus.

Peste 55% dintre turiști au optat să se cazeze la unități de cazare de 4 și 5 stele, care furnizează servicii suplimentare, cum ar fi accesul la facilități cu apă termală, spectacole live și programe pentru copii.

Băile Felix, o stațiune pentru sănătatea ta

Băile Felix din județul Bihor, stațiune balneoclimaterică. Sursa: dreamstime.com

Cât costă un sejur de trei nopți de 1 mai și Paște

La Băile Felix, tarifele pentru un sejur de trei nopți încep de la 780 de lei pe cameră și pot ajunge până la aproximativ 5.000 de lei pentru un hotel de 5 stele, care oferă toate mesele, băuturile, mese tradiționale, acces la aquapark și spectacole artistice live. Pe litoral, prețurile încep de la 475 de lei pe cameră pentru trei nopți într-un hotel de 3 stele din Eforie Nord, fără servicii de masă și cu o reducere de 15% până la sfârșitul lunii aprilie, conform aceleiași surse. Tarifele pot ajunge la aproximativ 3.500 de lei cu demipensiune pentru un hotel de 4 stele din Mamaia, care include masă tradițională de Paște, acces gratuit la SPA și activități pentru copii.

În unele destinații din Delta Dunării, tarifele de cazare încep de la 742 de lei pe cameră pentru o pensiune de 3 stele și pot ajunge până la aproximativ 4.300 de lei pe cameră pentru un sejur într-un hotel de 4 stele cu pensiune completă, excursii și prânz pe navă.