Cele mai bune frigănele. Secretul unei texturi perfecte

Sursa: Mariusz Blach | Dreamstime.com

Frigănelele reprezintă un desert simplu, care este gata în câteva minute. Ingredientele se găsesc în toate bucătăriile. Exsită însă un truc pentru ca acestea să aibă o textură perfectă.

Frigănelele, mai excat pâinea prăjită în ou, reprezintă un desert rapid și extrem de ușor de realizat. Există însă un truc pentru o textură perfectă.

Frigănele sunt prezente în multe bucătării ale lumii sub diverse denumiri. În funție de zonă ele de presară cu zahăr, miere sau diverse siropuri de fructe. Totul ține de gustul fiecăruia.

Până să ajungeți la alegerea topping-ului, modul de preparare al frigănelelor este foarte important. Aveți nevoie de câteva ingrediente simple: felii de pâine (preferabil nu foarte proaspătă), lapte, ouă și ulei pentru prăjit.

Secretul texturii perfecte

Laptele se pune într-o farfurie adâncă. Ouă se bat bine până când se omogenizează tot într-un recipient mai adânc. Feliile de pâine se înmoaie mai întâi în lapte pe ambele părți, după care se trec prin ou. Puteți să le prăjiți imediat, dar dacă nu ați înmuiat bine pâinea atunci crusta s-ar putea să se desprindă.

Ca să obțineți o textură perfectă puteți așeza timp de 30 de minute la congelator pâinea înmuiată în lapte și ou. Abia apoi puneți frigănele la prăjit. Uleiul trebuie să fie bine încins. După ce s-au rumenit puneți frigănele la scurs pe un prosop de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei. Le puteți servi apoi pudrate cu zahăr, însiropate cu miere sau puteți folosi orice sirop vă place. Merg perfect împreună cu fructe de pădure, potrivit caietulcurețete.com.  

Clătite pufoase

Clătitele reprezintă un alt desert delicios și ușor de realizat. Puteți apela la un truc simplu pentru ca acestea să fie pufoase și să nu se lipească de tigaie. Adăugați şase  linguri amidon de cartofi în compoziția clasică de clătite. Mai ai nevoie de 500 ml lapte, 250 făină, 3 ouă, 2 linguri zahăr, 250 ml apă minerală carbogazificată şi 1/2 linguriţă de sare.

Se amestecă toate ingredientele de mai sus. Apoi, aluatul se lasă să se odihnească între 30 de minute şi o oră ca să fie mai elastic. Puteți găti apoi clătitele. Acestea se pot umple cu dulceață, brânză sau ciocolată după propriul gust.