Cele 5 întrebări de la referendumul anunţat în Ungaria pentru protecţia copiilor

Cele 5 întrebări de la referendumul anunţat în Ungaria pentru protecţia copiilor

Europarlamentarul PNŢCD, Cristian Terheş, a comentat întrebările pe care le vor vedea maghiarii la referendumul anunţat de prim-ministrul Viktor Orban, care astfel doreşte să răspundă presiunilor exercitate de Uniunea Europeană după ce Parlamentul Ungariei a adoptat o lege pentru protecția copiilor şi care nu permite promovarea ideologiei de gen în școlile publice.

Oficialii de la Bruxelles au dorit ca politicienii de la Budapesta să modifice amendamente despre educaţia şi protecţia minorilor. Amintim că Ungaria a adoptat la 15 iunie legea care interzice „reprezentarea sau promovarea” în rândul minorilor a homosexualităţii sau a schimbării de sex.

Legea a intrat în vigoare la începutul lunii iulie şi fost dezaprobată de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ea a spus că acea lege este o „ruşine” şi „un atac la adresa democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale”.

Procedură de infringement împotriva Ungariei

Ulterior, la jumătatea lunii iulie, mai-marii Comisiei Europene (CE) au anunţat că au declanşat o procedură de infringement împotriva Ungariei. La această replică în forţă s-a ajuns tocmai din cauza legii amintite. „În ultimele săptămâni, Bruxellesul a atacat Ungaria în legătură cu legea sa privind protecţia copiilor. Legile Ungariei nu permit propaganda sexuală în grădiniţe, şcoli, la televizor şi în reclame.

Ne puteți urmări și pe Google News

Viktor Orban

(n.r. - cei de la Bruxelles) Regretă că la noi nu este posibil ceea ce se practică deja în Europa de Vest, unde activiştii LGBTQ merg în grădiniţe şi şcoli şi fac educaţie sexuală. În joc este viitorul copiilor noştri.

Când presiunea asupra ţării este atât de puternică, doar voinţa comună a poporului o poate proteja”, a fost mesajul transmis de Orban pe Facebook.

Întrebări clare despre viitorul copiilor din Ungaria

Astfel, Guvernul Ungariei a decis să iniţieze un referendum la care ungurii sunt chemaţi să spună, între altele, dacă susţin organizarea de „ore de orientare sexuală” în învăţământul public fără acordul părinţilor. Lista completă cu întrebările a fost prezentată de Terheş.

Terheş

„Care sunt cele 5 întrebări de la referendumul organizat în Ungaria pentru apărarea inocenței copiilor

După atacurile împotriva Ungariei din partea mai multor lideri de la Bruxelles, ca urmare a adoptării de către Parlamentul Ungariei a unei legi pentru protecția copiilor, care nu permite promovarea ideologiei de gen în școlile publice, premierul maghiar Viktor Orban a anunțat pe data de 21 iulie 2021 organizarea unui referendum pentru a da ocazia poporului să-și spună părerea cu privire la acest subiect.

Cele 5 întrebări ce vor fi supuse votului popular în cadrului referendumului, conform unei postări a ministrului Justiției, Varga Judit, sunt:

Educaţie sexuală fără acordul părinţilor?

1) Sunteți de acord cu organizarea pentru minori în școlile publice a educației sexuale fără acordul părinților?

2) Sunteți de acord cu promovarea în rândul minorilor a tratamentelor privind schimbarea de gen?

3) Sunteți de acord să fie disponibile minorilor tratamentele de schimbare de gen?

4) Sunteți de acord că minorilor să li se arate, fără nici o restricție, conținut media cu caracter sexual care le poate influența dezvoltarea?

5) Sunteți de acord că minorilor să li se prezinte conținut media ce privește schimbarea de gen?

Bărbaţii pot naşte?

Cu toate că atât legea adoptată de Parlamentul Ungariei, ce a fost criticată de liderii de la Bruxelles, cât și întrebările de la acest referendum privesc, în fapt, protecția copiilor și dreptul părinților de a avea un cuvânt de spus în educația propriilor copii, presa internațională prezintă referendumul că fiind unul «anti LGBT», ceea ce demonstrează agenda din spatele promovării educației sexuale în școli și a îndoctrinării copiilor din fragedă pruncie cu ideologia de gen.

Școala trebuie să-i învețe pe copii să scrie, să citească și să socotească, nu să-i confuzeze dacă băieții sunt fete ori fetele băieți sau că bărbații pot să nască.

Conform tratatelor UE, educația este un domeniu ce ține strict de competență statelor membre ale UE, prin urmare doar acestea și, implicit, cetățenii acestor state, și nu Bruxellesul, pot decide cum să-și educe copiii”, a scris Cristian Terheş pe Facebook.