Înainte de vizionare, regizorul a anunţat publicul că va avea parte de o comedie de familie, iar după proiecţie a declarat că a făcut un amestec de Cehov şi Steven Seagal.

Filmul lui Jude urmează traseul lui Marius (Pavlu) care, după o brefă vizită la părinţi (jucaţi de Stela Popescu şi Alexandru Arşinel), merge la apartamentul în care locuiesc fiica (Nicolaescu), fosta soţie (Mihaela Sîrbu), noul iubit al acesteia (Gabriel Spahiu) şi mama ei (Tamara Buciuceanu- Botez) pentru a-şi lua fetiţa într-o vacanţă la mare.

Cum aceştia refuză s-o lase, motivând că a avut febră, Marius se hotărăşte să rezolve această problemă într-un fel original. Există luptă corp la corp în lungmetraj, dar partea care trimite la Steven Seagal, despre care vorbea Jude, se regăseşte mai mult la nivelul violenţei verbale, care abundă în film.

"Toată lumea din familia noastră" nu este o comedie în sensul clasic al cuvântului, bazându-se mai degrabă pe umorul negru şi pe comicul situaţiilor absurde în care se pun personajele.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/kgT2ZR5YmSw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>