Cel mai MIC ELICOPTER din lume. Inspirat din schiţele lui Da Vinci. Costul lui e de 65 de mii de dolari VIDEO
- Daria Andrie ş
- 3 iulie 2014, 14:49
Cel mai mic elicopter individual din lume in greutate de doar 70 kilograme creat de Gennai Yanagisawa, presedintele Engineering Sistem Co. din Japonia, a fost inspirat din schiţele lui Leonardo da Vinci.
Multe dintre studiile lui Da Vinci s-au concentrat pe zbor, de la studierea păsărilor, la proiecte pentru dispozitive care să le permită oamenilor să cucereasca aerul. Şurubul aerian este invenţia care a inspirat construirea elicopterului. Mecanismul imaginat de da Vinci era condus cu ajutorul puterii umane şi slăbirii graduale a unor frânghii legate de un dispozitiv. Un alt sistem realizat pentru zbor este ornitopterul şi este în mod evident inspirat din studiul păsărilor, folosindu-se de dispozitive asemănatoare aripilor.
Invenţia lui Gennai Yanagisawa este inspirată din schiţele lui Da Vinci realizate în 25 mai 1493.
Cel mai mic elicopter individual din lume, testat pentru prima dată pe un aeroport din Moscova, a intrat în Guiness Book of Records sşi a stabilit un nou record în lumea aparatelor de zbor.
Elicopterul a fost creat de Gennai Yanagisawa, preşedintele Engineering Sistem Co. din Japonia, care a declarat că este nevoie doar de 40 de ore pentru a asambla şi dezasambla mini-elicopterul botezeat GEN H-4. Aparatul de zbor seamana cu un fotoliu pe roţi acţionat de o elice dublă.
Cel mai mic elicopter din lume are cadrul alcătuit din doua ţevi de aluminiu şi patru motoare GEN 125. Conform constructorilor, aceasta motorizare multipla creste siguranta pilotului deoarece daca unul, doua sau chiar trei motoare nu mai funcţionează în zbor, ramane al patrulea care poate efectua o aterizare în siguranţă. Totuşi, pentru situatii limită, elicopterul este echipat şi cu o paraşută. Tipul de combustibil folosit este o mixtură benzina de automobile si ulei de motor. Mini-elicopterul costă 65.000 $.
Invenţiile lui Leonardo da Vinci
Studiile lui Da Vinci includ numeroase domenii ca: aeronautică, anatomie, astronomie, inginerie civilă, matematică, geometrie, hidrodinamică, mecanică sau optică. Aceste notiţe, adunate în colectia cunoscută sub numele de Codex Atlanticus, cuprind aproximativ 13.000 de pagini. În documente au fost găsite desenele de o ingeniozitate surprinzătoare care conceptualizează primul elicopter, paraşuta, costumul de scafandru, primul tanc, puterea solara concentrată, coca dublă (pentru ambarcaţiuni) sau o teorie despre plăcile tectonice.