Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai mare sanctuar marin de pe planetă | VIDEO
Cel mai mare sanctuar marin de pe planetă | VIDEO

Cel mai mare sanctuar marin de pe planetă | VIDEO

Se va întinde pe o suprafaţă de circa 490.000 mile pătrate (1,2 milioane de kilometri pătraţi).

Este vorba despre crearea celui mai mare sanctuar marin de pe planetă -respectiv Monumentul Naţional Marin al Insulelor Îndepărtate din Pacific (Pacific Remote Islands Marine National Monument), iniţiativă "parafată" de anul trecut de către preşedintele SUA Barack Obama. Aici vor fi interzise extracţia resurselor naturale şi pescuitul comercial, dar vor fi permise pescuitul tradiţional şi cel recreativ. 

Monumentul Naţional Marin al Insulelor Îndepărtate din Pacific (Pacific Remote Islands Marine National Monument) ar urma să devină de şase ori mai mare. Se va întinde pe o suprafaţă de circa 490.000 mile pătrate (1,2 milioane de kilometri pătraţi) de zone protejate în jurul acestor insule şi atoluri din Oceanul Pacific.

Prin această măsură de extindere vor fi mai bine protejate recifele de corali de adâncime, munţii submarini şi ecosistemele marine unice din această parte a lumii, care se numără printre cele mai vulnerabile regiuni în contextul impactului schimbărilor climatice şi al acidificării oceanelor.

Extinderea 'Pacific Remote Islands Marine National Monument' vizează peste 130 de munţi submarini, aceştia fiind în general centre de biodiversitate ce adăpostesc numeroase specii marine. Măsura va permite, de asemenea, mai buna protejare a habitatului unor animale, printre care broasca ţestoasă de mare.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: