Cel mai inteligent om din lume este un bărbat de 46 de ani care nu ridică vocea și nu se stresează niciodată.
Matematicianul Terence Tao a fost desemnat cel mai inteligent om din lume, având un IQ de 230 de puncte, motiv pentru care i se mai spune și Mozart al Matematicii.
Acest indicator, IQ, este folosit pentru a stabili nivelul de inteligență al oamenilor. Astfel, conform măsurătorilor, un om cu o inteligență medie are un IQ cuprins între 90 și 110. Persoanele cu abilități cognitive speciale în registrează peste peste 130 de puncte.
Conform acestei evaluări, matematicianul Terence Tao, cu 230 de puncte, este recunoscut ca fiind cel mai inteligent om de pe Pământ.
Terry este o persoană liniștită, calmă și modestă care nu ridică niciodată vocea, nu este niciodată stresat sau deprimat. Nu este nici arogant și nici antisocial. Ceea ce-l distinge de ceilalți sunt tricourile colorate pe care le poartă aproape tot timpul.
Bărbatul are o familie frumoasă, o soție, un fiu și o fiică, alături de care locuiește în Los Angeles.
S-a născut în Australia
Terence Tao s-a născut pe 17 iulie 1975, în Australia, la Adelaide, fiind fiul a doi imigranți din Hong Kong. Tatăl său, medic, a absolvit facultatea de medicină în anul 1969 şi s-a mutat în Australia, pentru a lucra ca pediatru. Mama sa era licențiată în astrofizică și matematică, tot în Hong Kong.
El mai are doi frați, care au participat la mai multe olimpiade de matematică. La ora actuală, unul este inginer în calculatoare și lucrează pentru Google. Cel de-al doilea este maestru internațional de șah, pianist talentat şi compozitor. A fost licenţiat în teoria muzicii şi este doctorand în matematică.
Cum a evoluat cel mai inteligent om din lume
Terence Tao a învăţat să citească singur la vârsta de 2 ani și a început să-și ajute prietenii să pe când avea cinci ani. La 7 ani îi medita pe elevii de liceu la matematică. Terence a învățat matematică pe cont propriu, urmărind spectacolul pentru copii „Sesame Street”. Dat fiind pasiunea sa pentru matematică, de la o vârstă atât de fragedă, și-a câștigat porecla de Mozart al matematicii.
Astfel, el a intrat la liceu la 7 ani, vârstă la care a început să facă programe pentru computer. La vârsta de 9 ani a început să urmeze, în paralel cu liceul, și cursuri universitare de matematică avansată, iar la 10 ani a început să câștige concursuri de matematică. A devenit cel mai tânăr participant din istorie la olimpiadele matematice.
Ca distracție, tânărul citea benzi desenate sau se juca pe calcultator, pierzând nopți întregi cu jocuri de strategie. Ulterior a renunțat la jocurile video considerând că acestea îi dau dependență. S-a dedicat și studiului limbii latine.