Anchetatorii ceruseră înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul lui Alexandru Iordan. În primă fază, Judecătoria Buftea a admis cererea formulată de parchet, dar decizia definitivă a fost în favoarea lui Iorda, potrivit cancan.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Alexandru Iordan ar fi oferit explicații halucinante în legătură cu starea extrem de gravă în care a ajuns la spital iubita lui. „Eu i-am dat două palme”, ar fi fost spusele interlopului din Chiajna, care ar fi găsit și o justificare incredibilă pentru nenorocirea fetei. „A căzut de pe targă când au dus-o la spital”, ar fi adăugat Iordan.

În urmă cu o săptămână, Judecătoria Buftea a admis cererea procurorilor de ” înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv cu privire la inculpatul Iordan Nicolae Alexandru, pe o perioadă de 30 zile”.

Interlopul a contestat decizia având câștig de cauză la Tribunal

„Desființează încheierea contestată şi rejudecând: Respinge ca nefondată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Iordan Nicolae Alexandru. În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, au decis magistrații Tribunalului Ilfov.