Cel mai bun remediu pentru oamenii care sforăie. Soluţia e neaşteptată

Cel mai bun remediu pentru oamenii care sforăie. Soluţia e neaşteptată

În salina de suprafaţă deschisă la Suceava, concentraţia aerosolilor este mult mai mare decât într-o mină de sare. 45 de tone de bulgări au fost aduşi de la Praid

Începând de astăzi, la Suceava, s-a deschis prima salină de suprafaţă din zona Moldovei, din cadrul „Salinelor Roman”. Acestea poartă numele inventatorului lor, Nelu Ştefan Roman, românul din Târgu Mureş care şi-a înregistrat şi brevetat invenţia la OSIM în 2005 şi a câştigat în 2009 trei trofee la Târgul Internaţional de Invenţii de la Budapesta.

E mai ieftină salinoterapia la tine în oraş

Aproape 45 de tone de sare au fost aduse de la salina de la Praid pentru salina din Suceava, compusă dintr-un spaţiu de relaxare pentru adulţi, un spaţiu de joacă pentru copii şi un separeu destinat grupurilor de până la cinci persoane. Toate camerele sunt placate cu bulgări de sare neprelucraţi (cristalele de sare fiind active), cu o grosime medie de 30 de centimetri. Nelu Ştefan Roman a explicat că salina de suprafaţă are o valoare terapeutică mai mare decât salina naturală de adâncime. O primă diferenţă ar fi cea de costuri. De exemplu, sucevenii care vor să facă salinoterapie trebuiau să meargă până la Salina Cacica, aflată la aproximativ 40 de kilometri de municipiul Suceava, iar din această săptămână, au salină chiar la ei în oraş, la ieşirea din municipiul Suceava înspre Rădăuţi, pe strada Cernăuţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Concentraţia de aerosoli este mai mare decât într-o salină de adâncime

Un alt avantaj, explică Nelu Ştefan Roman, este faptul că în salinele de suprafaţă timpul de expunere este mult mai mic, datorită concentraţiei de aerosoli salini mult mai mari decât în cele de adâncime. O altă diferenţă ar fi cea de temperatură - dacă în salinele naturale, temperatura este de la 7-8 grade (Turda) la 15,3 (Praid), în Salinele Roman confortul termic este între 18-22 de grade, vară-iarnă. Un alt avantaj ar fi că în salinele de suprafaţă nu se pune problema fobiei panicii de înălţime, ştiut fiind faptul că mulţi dintre cei care fac salinoterapie trec prin momente de spaimă în momentul în care au coborât zeci de metri în subteran.

Măcar de sforăit tot te vindecă salina

„E foarte bună terapia pentru probleme respiratorii şi ORL, dar este şi o cameră antistres, reglează somnul, elimină sforăitul, oboseala, ajută la detoxifierea organismului. Fiecare om este propriul lui doctor, deci tu îţi dai seama de stările, remedierile, revigorările organismului. Continui până la o stare de bine, iar pentru cei cu afecţiuni cronice e recomandat să repete curele astea cel puţin trimestrial. Şi atunci se văd şi rezultatele deosebite”. Bianca Rîpan, administratorul salinei de la Suceava, a declarat că, pentru ca şedinţele de salinoterapie să fie cât mai plăcute, clienţii au la dispoziţie internet wireless, ziare, reviste, iar pentru cei mici jucării, cărţi de colorat. etc. Cât despre tarife, acestea variază de la 12 lei şedinţa pentru copii, la 15 lei pentru pensionari, şomeri, elevi şi studenţi, şi 18 lei pentru adulţi, însă sunt şi abonamente pentru cei care vor să devină clienţi fideli.