Cel mai bogat sibian a încercat să se sinucidă. Soția sa este arestată în dosarul rețetelor false

Cel mai bogat sibian a încercat să se sinucidă. Soția sa este arestată în dosarul rețetelor false

Cu soția arestată în dosarul rețetelor false, Ilie Vonica, cel mai bogat sibian, a încercat să se sinucidă în această dimineață, arată surse apropiate lui.

Cel mai bogat sibian, Ilie Vonica, este în sala de operație la această oră, unde a fost adus după ce a încercat să se sinucidă, au confirmat pentru Turnul Sfatului mai multe surse. Ilie Vonica a încercat să se sinucidă în această dimineață, aruncându-se de la etajele superioare ale casei în care locuia. Deocamdată nu se știe care este exact condiția lui, el fiind acum operat într-una din sălile Spitalului Polisano pe care l-a construit în Sibiu.

Soția, arestată în dosarul rețetelor false

Curtea de Apel București a respins, ieri, contestațiile tuturor celor nouă persoane arestate în dosarul Rețetelor false. Printre cei nouă – pe numele cărora Tribunalul București a aprobat arestul preventiv pe 30 de zile de acum aproape două săptămâni – se află și Ioana Daniela Vonica, soția lui Ilie Vonica. Alături de Ioana Daniela Vonica este arestată și Iuliana Ilincea, directorul general al Sibpharmamed SRL, societatea prin intermediul căreia funcționează rețeaua de farmacii Rețeta. Arestate pentru 30 de zile mai sunt Emilia Niculescu Mizil, Otilia Fănică Georgescu şi Aristica Poenaru Smântână, medici în cadrul Institutului Fundeni, alături de Alina Mănescu și Anca Marina Hoticeanu, diriginți de farmacii. Decebal Valentin Oprea și Bogdan Mihai Nastasie rămân, de asemenea, sub aceeași măsură privativă de liberate, cei doi fiind acuzați că au stat în spatele firmelor fantomă care ar fi emis actele justificatoare pentru achiziția de medicamente, decontate în mod fraudulos mai apoi de la Casa de asigurări de sănătate.

Prejudiciu de 3,5 milioane de euro

Potrivit informațiilor făcute până acum publice, în Dosarul rețetelor false, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București urmăresc o rețea de medici, farmaciști și oameni de afaceri care au prejudiciat statul cu mai multe milioane de euro. Astfel, medicii Institutului Fundeni sunt urmăriți penal pentru că ar fi redactat aproximativ 1.100 de rețete false, pe numele unor pacienți reali. Falsele rețete erau apoi introduse în circuitul unor farmacii care achiziționau medicamentele în mod fictiv și, tot fictiv, le eliberau pe numele celor trecuți pe rețetele mediilor Institutului Fundeni. Apoi, toate aceste tranzacții fictive erau decontate la Casa de asigurări de sănătate a municipiului București.