Printre sumedenia de sporturi practicate încă din trecut se află și fotbalul. Acest joc care are fani în toată lumea a fost supranumit „sportul-rege” datorită popularității de care a dat dovadă. Cu toate că are o istorie destul de veche și bogată în spate, nu toată lumea cunoaște evoluția acestei activități fizice de-a lungul timpului. Cum există atât de mulți susținători ai fotbalului în toată lumea este de la sine înțeles faptul că există și jucători care reușesc adevărate performanțe mulțumită talentului și determinării lor.

Cei mai buni jucătorii ai lumii trăiesc vieți extraordinare pentru că au fost descoperiți la momentul potrivit. Impresarii multor echipe de jucători de pe întreg mapamondul ar face orice pentru a putea semna un contract cu astfel de jucători, dar prețurile sunt pe măsură. Viața de fotbalist este una plină de antrenamente și cantonamente, iar fiecare minut petrecut pe terenul de fotbal va aduce rezultatele mult așteptate la un moment dat. Jucătorii de fotbal de bucură de faimă și admirație din partea susținătorilor din toate colțurile lumii, meciurile lor fiind urmărite cu sufletul la gură.

 

Scurt istoric al fotbalului

Primele relatări istorice legate de fotbal au avut loc în Anglia secolului XIX. Nu este de mirare că în prezent locuitorii Regatului Unit sunt atât de pasionați de acest joc cu mingea. Mai mult de atât, deși în prezent microbiștii cunosc foarte bine felul în care se desfășoară acest joc, la acea vreme nu existau deloc regulamente privind modul în care se desfășurau meciurile și fiecare jucător își urma propriile reguli. Prin anul 1869, mai multe organizații engleze au luat decizia de a scrie un set oficial de reguli pentru a readuce spiritul de corectitudine la viață. De atunci, regulile au rămas istorie și la fel și această întrunire a Asociației Engleze de Fotbal (FA), organizație care funcționează și în zilele noastre.  

Din păcate, regulile scrise de către FA la acea vreme au împărțit cluburile sportive în două tabere. Prima tabără dorea ca jucătorii să poată ține mingea în mână pe durata meciului, în timp ce a doua nu era de acord ca fotbalul să fie jucat cu mâna. Acesta a fost și momentul în care fotbalul a început să se distanțeze considerabil de rugby.

 

Importanța antrenamentelor

Înainte de a fi recunoscut și de a face parte dintr-o echipă de renume este nevoie de multă pasiune și ore întregi de antrenament. Locul în care se desfășoară pregătirea este de asemenea la fel de important în procesul de perfecționare. La fel ca orice altă profesie este nevoie de formare și perfecționare, care au loc în timp. Pasiunea nu este suficientă pentru a deveni jucător profesionist. În general, pentru a forma un jucător deosebit sunt necesare câteva date. Antrenorii au datoria de a-și alege jucătorii la o vârstă biologică corespunzătoare, dezvoltând talentul pe parcurs, urmărind accelerarea cunoștințelor și deprinderilor.

În plus, reușita celor pregătiți este în strânsă legătură cu felul în care antrenorii reușesc să-și îndeplinească obiectivele. Ei au nevoie de mult calm, răbdare, inventivitate, o reală pasiune pentru acest sport, câteva cunoștințe psihologice, sociologice, dar și cunoașterea unei limbi străine la nivel de bază. Metodele de antrenament inovatoare împrumutate de la antrenori celebri sunt cele care au dus felul în care acest sport se joacă la un alt nivel. Nu în ultimul rând, pregătirea tacticii colective este la fel de importantă în momentul unui joc de echipă.

 

Kylian Mbappé

Fotbalistul de origine franceză a fost remarcat încă de pe vremea când juca pentru echipa Monaco, reușind să uimească prin talentul său pur. Acest „star al fotbalului mondial” a moștenit dragostea pentru fotbal, fiind determinat să ajungă cel mai bun. Datorită faptului că toți din jurul lui erau pasionați de sport, era de la sine înțeles faptul că și el va deprinde această pasiune. Prima dată a fost antrenat de către tatăl său, având un parcurs la care orice sportiv visează. De la clubul din localitatea în care locuia a ajuns curând la un centru important de fotbal, club care este cunoscut ca fiind o mică „pepinieră de campioni”.

Deși a avut oportunitatea de a juca la Real Madrid, primind invitația chiar de la idolul său, Zinedine Zidane, Kylian a decis să nu părăsească Hexagonul. Debutul la Liga 1 franceză a avut loc în anul 2015, remarcându-se încă de pe atunci prin calmul lui. Spiritul analitic nu îi lipsește și asta îl deosebește de alți jucători care nu sunt la fel de calculați pe terenul de fotbal.

 

Harry Kane

Acesta este un fotbalist la fel de bine cotat și apreciat pentru talentul înnăscut. Harry s-a născut în Londra, având origini irlandeze. Atacantul echipei Tottenham Hotspur a fost remarcat pentru prima dată când a marcat într-un joc care nu era foarte relevant. Omul care a fost supranumit „visul oricărui antrenor” a avut parte de un început modest, dar asta nu l-a oprit să spere la mai mult. Golul care avea să-i schimbe viața era de altfel un șut de patru metri care a adus scorul de 4-0 pentru echipa londoneză, dar nimeni nu a acordat importanță prea mare acestui fapt. Ceva timp mai târziu, deși era refuzat de Arsenal, Kane reușea performanța de a marca mai multe goluri într-un an calendaristic decât Cristiano Rolando sau Messi.

Mulți au fost de părere că Harry nu a fost un jucător deosebit, fiind evidențiat în special pentru figura sa. Cu toate că se mișca puțin stângaci, sportivul nu a încetat niciodată să-și urmeze visul și a ajuns departe.

 

Ce implică o carieră sportivă

Pasionații de fotbal simt adrenalină în momentul în care urmăresc un meci în care joacă echipa lor preferată. Multe persoane decid să ia parte la meciurile de fotbal tocmai datorită senzației de bine pe care o simt în urma unei victorii. Pasiunea lor pentru sport poate fi încurajată prin pariuri fotbal online la cele mai bune cote. De foarte multe ori, satisfacția rezultată în urma victoriei echipei preferate poate fi greu de exprimat în cuvinte. De aceea se poate spune că sporturile, indiferent că este vorba de cele de echipă sau cele individuale, apropie oamenii.   

De asemenea, a avea o carieră sportivă implică destul de multe eforturi. Cei ce sunt remarcați încă de la început pot avea parte de o viață așa cum și-au dorit, iar cei care nu au suficiente resurse sau nu sunt încurajați pe tot parcursul evoluției lor ar putea să nu devină la fel de populari.

 

Cei mai buni jucători brazilieni

Având în vedere că Brazilia este țara din care provin mai mulți jucători excelenți de fotbal, este necesar să se facă o trecere în revistă a celor mai apreciați sportivi de aici. Există mulți fotbaliști care vin în Europa, dar decid să se întoarcă acasă pentru a face parte în continuare din echipa care i-a ajutat să devină populari. Printre cei mai talentați jucători brazilieni care au avut parte de o carieră pe cinste îi putem enumera pe: Ronaldihno, Deco sau Juninho Pernambucano. Toți acești jucători nu mai sunt activi în momentul de față, dar cariera lor a fost una presărată de multe victorii și bucurii.

Pe de altă parte, există și alți jucători care fac cinste acestei țări în momentul de față. Printre cei mai cunoscuți se numără: Neymar Junior, Robinho, un campion brazilian care evoluează în prezent pe postul de atacant la echipa Sivasspor, dar și Ricardo Oliviera, Luis Fabiano sau Lucas Barrios.

A deveni sportiv de calitate nu este neapărat un lucru facil. Pentru a avea parte de victorii este nevoie în primul rând de talent, pasiune, determinare și multă răbdare. Totuși, atunci când are loc un meci important, atât jucătorii cât și suporterii speră ca totul să fie la cele mai înalte niveluri.