Cei mai temuţi interlopi din Bucureşti şi povestea lor. Teribilul clan Caranu, celebru pentru traficul de influență

Cei mai temuţi interlopi din Bucureşti şi povestea lor. Teribilul clan Caranu, celebru pentru traficul de influență

Procurorii DIICOT au descins, joi, într-o locație mai puțin obișnuită, penitenciarul de maximă siguranță Rahova. Conform unui comunicat pechezițiile vizau o grupare de infractori aflată în spatele gratiilor. Astfel, temutul interlop ”Fane Caran”, pe numele său real, Ştefan Răducan, finul lui Adi Minune și cuoscut cămătar și interlop din Pantelimon a avut ideea unei noi surse de bani, denuțul.

Conform procurorilor, temutul Fane Cran păcălea persoane care au dosare penale în cercetare la DIICOT că, în schimbul unor sume consistente de bani, îi va ajuta să colaboraeze cu procurorii DIICOT și vor face înțelegeri cu anchetatorii pentru a fi scăpați de dosarele penale sau pentru ca magistrații să ceară pedepse mai blânde în schimbul unor denunțuri.  Ideea i-a venit lui Fane Caran după ce iubita acestuia, Lucia Muşat,  colaborase cu procurorii DIICOT în dosare de trafic de droguri. Concret, conform procurilor, la indicaţiile lui "Fane Caran", membrii ai grupării contactau persoane cercetate penal şi le promiteau că le vor ajuta să obţină pedepse mai mici, în urma depunerii unor denunţuri la DIICOT. În schimbul acestui "ajutor", interlopii cereau şi primeau diverse sume de bani de la persoanele respective.

Astfel, conform procurorilor, în perioada martie - aprilie 2017, Anton Aurel Ilie a pretins suma de 25.000 euro, din care a primit 1.000 de euro şi 1.000 de lei, precum şi un ceas din aur în valoare de 5.000 de euro, de la inculpaţii Radu Paul Ciocoiu şi Daniel Vasile, zis "Banat". Anton Aurel Ilie a lăsat să se creadă că, prin intermediul Luciei Muşat, are influenţă asupra procurorilor de la DIICOT, în sensul că îi va determina pe aceştia să înregistreze un denunţ formulat de Ciocoiu, astfel încât acesta din urmă să beneficieze de reducerea la jumătate pedepsei pentru care era cercetat, respectiv trafic de influenţă.

Prinderea interlopului Fane

Polițiștii susțineau cu mare plăcere în glas că, "în 15 septembrie 2016, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui bărbat de 42 de ani, prin care a fost condamnat la 9 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta era dat în urmărire din data de 3 noiembrie 2015 și a fost depistat într-o locuință situată pe raza sectorului 2, urmând a fi încarcerat într-un penitenciar” se arată într-un comunicat al poliției. Fane Caran a fost prins de polițiști în sectorul 2.

 

Filmat în timp ce îl rupe în bătaie pe angajatul unei benzinării

Un post de telviziune dădea, în 2012, imagini cu scene extrem de dure, într-o benzinărie din sectorul 3 al Capitalei. Fane Caran, un temut interlop, aparea pe camerele de luat vederi  când îl rupe în bătaie, pe unul dintre angajații stației, sub privirea nepăsătoare a unui paznic, care nu s-a sinchisit să intervină sau să ceară întăriri. Acest episod este doar unul dintre alte multe, extrem de grave, care l-au avut ca protagonist pe acest individ. Tot el, sub amenințarea pistolului, a oprit o mașină în trafic, l-a dat jos pe șofer și i-a furat autoturismul. Cu alta ocazie,în decembrie 2011, a îndreptat pistolul spre angajații unui hotel, unde a făcut un scandal monstru, iar pe iubita lui, într-un acces de gelozie, a tăiat-o pe față și a lipsit-o de libertate. În total, sunt 19 capate de acuzare în dosarul în care a fost acuzat: de la ultraj, până la vătămare corporală gravă și tâlhărie, până la conducere fără permis și falsuri.

Infracțiuni de viol și lipsire de liberate

Totodată, așa cum scria Evenimentul Zilei, în aprilie 2012, la dosarul mafiotului Caran se ami strânseseră cinci violuri și patru sechestrări de persoane.  Atunci, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a membrilor grupării pentru o fapte deosebit de grave precum lipsire de libertate, viol, şantaj sau vătămare corporală. În “colecţia” de infracţiuni, procurorii enumeră: patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, patru infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, cinci infracţiuni de viol, şase infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, patru infracţiuni de favorizarea infractorului, o infracţiune de şantaj, o infracţiune de vătămare corporală, o infracţiune de părăsirea locului accidentului, o infracţiune de participaţie improprie la fals intelectual, o infracţiune de tâlhărie, o infracţiune de vătămare corporală gravă, o infracţiune de uz de fals, o infracţiune de fals în declaraţii şi o  infracţiune de mărturie mincinoasă.

Adrian Minune, naşul temutului mafiot

Șeful  clanului „Caran”, Fane, este dependent de droguri. Fratele acestuia, Aurel, l-a înlăturat cu un spray în nas şi câţiva pumni. Gruparea "Caran" a devenit mai cunoscută poliţiștilor din București după Revoluție. Mitu și Liliana Caran au fost alungați din comuna Piteasca, județul Ilfov, de membrii unei grupări cu care s-au războit. Cei doi și-au luat cei patru copii și s-au mutat în București. Bătăile şi Adrian Minune le-au adus faima Fiii au crescut și, cu timpul, au început să iasă în evidenţă prin bătăile cu alţi romi din cartierul Panteliomon. Bătaie după bătaie, scandal după scandal, încet, încet, lumea a început să audă de "Carani". În plus, tot ca să „li se ducă numele”, aceștia au plătit maneliști, precum Adrian Minune, care le este și naș, să le strige numele la petreceri „Caranii să traiască!”. Așadar, au devenit cunoscuți. Acum unii ajuns după gratii iar ceilalţi riscă acelaşi lucru în urma numeroaselor violuri, sechestrări de persoane, furturi, violente, trafic de droguri, tot felul de infracțiuni, scria EVZ, la arestarea mafiotului Caran.