Tratează afecțiunile pulmonare cu ceaiul de pătlagină. Rețeta mănăstirească

Sursa foto: 191670757 © Nikolaydonetsk | Dreamstime.com

Ceaiul de pătlagină are multe beneficii pentru organism. Această plantă este folosită atât în medicina tradițională, cât și în cea modernă. Frunzele ei pot fi utilizate intern și extern, fiind de mare ajutor și în tratarea rănilor deschise sau a infecțiilor pielii. Pătlagina poate fi folosită și în cazul durerilor dentare sau la tratarea aftelor bucale.

Ceaiul de pătlagină este renumit pentru tratarea afecțiunilor pulmonare însă planta are multe beneficii pentru organism. Ea este utilizată atât în medicina tradițională cât și în cea modernă, ajutând la tratarea mai multor afecțiuni.

Ceaiul de pătlagină este ușor de preparat. Aveți nevoie de o mână de frunze uscate și 500 ml de apă. Apa și frunzele de pătlagină mărunțite între degete se pun într-un ibric și se fier la o temperatură scăzute. Se lasă pe foc timp de aproximativ jumătate de oră. Dacă s-a evaporat din apă, se mai completează și se aduce ceaiul din nou la punctul de fierbere. Se lasă puțin și apoi se ia de pe foc, potrivit rețetei mănăstirești.

Se strecoară printr-un tifon umed, iar apoi se acoperă recipientul în care este ceaiul de pătlagină până când se răcește. Cantitatea obținută se administrează în cursul unei zile. Se iau înghițituri mici.

Sursa foto: 146359010 © Nikolaydonetsk | Dreamstime.com

Ceaiul de pătlagină poate trata mai multe afecțiuni

Pătlagina este folosită în scop scopuri terapeutice încă din antichitate. Ea poate fi preparată sub formă de ceai, sirop, unguent sau picături. Frunzele pot fi folosite și sub formă de comprese. Cercetătorii au demonstrat că ceaiul de pătlagină poate fi folosit ca antitusiv, antiinflamator, analgezic, antihemoragic sau antipiretic. Această plantă este, de asemenea, diuretică și poate fi folosită ca laxativ.

În medicina tradițională, pătlagina are diverse utilizări:

  • Epilepsie;
  • Afecțiuni pulmonare: tuse, astm, tuberculoză, hemoptizie;
  • Afecțiuni bucale: dureri de dinți, leziuni orale, afte, gingivită sau amigdalită;
  • Afecțiuni gastrointestinale: dizenterie, constipație, hemoroizi, dureri de stomac, ulcer;
  • Afecțiuni ale ficatului și splinei;
  • Afecțiuni dermatologice: răni, arsuri provocate de foc, bășici, fistule, urticarie sau inflamații.

Acest ceai nu tratează doar afecțiunile pulmonare. Este benefic și pentru ameliorarea leucemiei, carcinomului și infecțiilor virale. De asemenea, el poate fi folosit și pentru:

  • pietre la rinichi;
  • colesterol crescut;
  • glicemie mărită;
  • ulcere gastrice;
  • diabet;
  • infecții virale.

Ceaiul de pătlagină trebuie consumat cu moderație. Doza indicată este de 150 ml de maxim patru ori pe zi. În cazul pulberei de pătlagină, se consumă între trei și cinci grame, de maxim trei ori pe zi, potrivit sinteza.org.