Evenimentul Zilei > Monden > Cea mai scumpă „jucărie” din lume. Un singur miliardar și-a permis-o până acum!
Cea mai scumpă „jucărie” din lume. Un singur miliardar și-a permis-o până acum!

Cea mai scumpă „jucărie” din lume. Un singur miliardar și-a permis-o până acum!

Bill Gates este primul om din lume care și-a cumpărat un super-yacht ce va funcționa doar pe bază de hidrogen.

Magnatul Bill Gates a comandat primul super yacht din lume pe bază de hidrogen, de 500 de milioane de lire sterline (645 milioane dolari), relatează The Telegraph.

Vasul este construit de compania olandeză Feadship, specializată în super yachturi.

Yachtul este bazat pe designul vasului „Aqua”, de 112 metri, care a fost făcut public anul trecut, la Monaco Yacht Show, de către firma olandeză de arhitecţi navali Sinot, pentru a atrage miliardari interesaţi de ecologie.

Planurile „au fost inspirate de stilul de viaţă al unui proprietar cu discernământ şi vizionar”.

Gates, co-fondator al Microsoft şi al doilea cel mai bogat om din lume, îşi petrece deseori vacanţele pe yachturi, dar până acum nu a deţinut unul, preferând să le închirieze în timpul vacanţelor din regiunea Mediteranei.

Noul vas al lui Gates, care ar urma să fie lansat la apă în 2024, nu se va ridica la nivelul unora dintre cele mai mari vase de agrement din lume, cum este yachtul Eclipse de 163 de metri comandat de oligarhul rus Roman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea.

Designul pentru Aqua include rezervoare de 28 de tone pentru stocarea lidrogenului lichid la minus 252 de grade Celsius. Combustibilul va fi utilizat pentru a genera energie pentru două motoare de un megawatt şi pasagerii, prin intermediul unor celule de carburant, care combină hidrogen cu oxigen din aer pentru a produce electricitate şi apă.