Cea mai rară boală care există în lume. Doar ghinioniștii au afecțiunea gravă

Cea mai rară boală care există în lume. Doar ghinioniștii au afecțiunea gravă Victor Sharrah. Sursa foto: facebook

Victor Sharrah este omul care vede demoni. Șoferul de camion american s-a trezit într-o dimineață îngrozit când a văzut trăsăturile faciale ale colegului său de apartament de parcă ar avea chipul unui demon. La vârsta de 59 de ani, Victor Sharrah a fost diagnosticat cu o boală rară. De-a lungul istoriei omenirii au existat doar 75 de cazuri.

Victor Sharrah vede demoni în loc de fețe normale

Victor Sharrah se afla în apartamentul său din Clarksville, Tennessee, când și-a văzut colegul de apartament mergând spre baie, iar fața lui părea îngrozitor de distorsionată.

„A fost ca ceva dintr-un film Star Trek, ca o față de demon”, a spus el. „Am fost foarte speriat în acel moment. Aveam de gând să mă angajez”, a povestit Victor.

El a descris aspectul colegului de cameră. Era cu gura întinsă, ochii întinși, nările dilatate, urechile ascuțite și riduru adânci pe toată fața. Mai târziu a plecat să plimbe câinele și chipul tuturor a apărut așa.

Cum se numește boala extrem de rară

Mai exact, Victor Sharrah a fost diagnosticat cu prosopometamorfopsia, cunoscută sub acronimul PMO. Victor Sharrah a povestit că simptomele sale neobișnuite au început să apară în noiembrie 2021, atunci când a fost cuprins de groază.

Ulterior s-a descoperit că ceea ce vedea erau distorsiuni provocate de PMO, dar într-un mod ciudat.. De ce? pentru că fețele de pe ecranul televizorului sau din fotografii le vede normale.

Condiția extrem de rară îi permite doar să vadă versiuni distorsionate ale fețelor umaneVictor Sharrah vede demoni în loc de fețe normale.

Acest aspect distinctiv al afecțiunilor sale a oferit cercetătorilor o oportunitate deosebită de a investiga mai profund efectele acestor tulburări rare, recrutându-l pe bărbat pentru ai ajuta să reconstituie imagini ale „fețelor demonilor”.

Victor Sharrah spune că tot ceea ce vede mult mai traumatizant decât pot transmite imaginile

Un studiu publicat în revista medicală The Lancet a oferit o perspectivă asupra traumei cotidiene cu care se confruntă cei afectați de PMO, deoarece imaginile statice bidimensionale au fost generate în conformitate cu ceea ce văd.

Și deși este înfricoșător să privești aceste simulări, Victor afirmă că experiența de a vedea fețele distorsionate vorbind, mișcându-se și gesticulând este „mult mai traumatizant decât pot transmite imaginile”.

Cercetătorii au sugerat două posibile declanșatoare pentru cazul său. S-a intoxicat cu monoxid de carbon cu patru luni înainte de a începe simptomele PMO. De asemenea, a avut o accidentare semnificativă la cap la vârsta de 43 de ani, scrie lbc.co.uk.