Cea mai puternică rugăciune din Grădina Maicii Domnului. Secretul de la Athos, dezvăluit

Cea mai puternică rugăciune din Grădina Maicii Domnului. Secretul de la Athos, dezvăluitRugăciune.Sursa foto: Dreamstime.com

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa (Înaintemergătoarea) este o icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”. Este cea mai importantă icoană din tezaurul Schitului Românesc Sfântul Ioan Botezătorul – Prodromu.

Icoana din Grădina Maicii Domnului, Prodromiţa, este una dintre icoanele făcătoare de minuni, la care pelerinii vin să ceară ajutor. Tot la schitul Prodromu se află şi alte icoane grabnic ajutătoare: Icoana Sfântului Ioan Botezatorul şi icoana Maicii Domnului Apărătoarea de Foc. Această sfântă icoană făcătoare de minuni este găzduită de Schitul Românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos.

Cea mai scurtă şi puternică rugăciune spusă pe muntele Athos

Arhimandritul Atanasie Floroiu a spus: trebuie să fim conștienți că Dumnezeu e lângă noi. Şi cel mai mult trebuie să păstrăm această legătură cu El, cu Mântuitorul Htristos. De asemenea, a dezvăluit rugăciunea pe care o spun.

E simplă rugăciune care o spunem cu toţii:

„Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, milueşte-mă pe mine păcătosul”

E cea mai scurtă rugăciune şi cea mai uşoară, cea mai simplă, dar cea care păstrează legătura cu Dumnezeu. Asta trebuie să ne silim, nu numai călugării, ci tot credinciosul creştin treuie să gândească să fim cât mai aproape de Dumnezeu, spune starețul românilor de la Athos.

Icoana Prodomița este pictată pe lemn de tei

Chipul Maicii Domnului și al Pruncului Iisus au culoarea galbenă, nuanța de galben a grâului. Dovada vie a faptului că Sfintele Fețe au fost pictate miraculos de mână nepământească este aceea că în urma cercetărilor microscopice, s-a constatat că acestea nu prezintă urme de pensulă.

Schitul Prodromu, este unul din cele două schituri românești din Muntele Athos (alături de Schitul Lacu). Este situat la capătul răsăritean al peninsulei Athosul. Într-un ţinut pustiu, pietros şi bântuit de furtuni. Din aceste motive, schitul a luat numele Sfântului Ioan Botezătorul, Prodromu  (în limba greacă).

Acesta a fost fondat oficial în anul 1820, în vremea arhipăstoririi Mitropolitului Veniamin Costachi al Moldovei. Întemeierea sa fiind consfințită prin hrisoavele domnești ale domnitorului Grigore Alexandru Ghica al Moldovei la 7 iulie 1853 și ale domnitorului Carol I al României la 19 iunie 1871.

Aici se află Arhimandritul Atanasie Floroiu, stareţul mănăstirii româneşti Prodromu de la Muntele Athos. Din Grădina Maicii Domnului, Arhimandritul Atanasie Floroiu a povestit parcursul său spiritual început odată cu renunţarea la lume în 1974 şi continuat, patru ani mai târziu, cu plecarea la Muntele Athos.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News