Cea mai mare lecție din lume organizată de UNICEF privind protectecția mediului
- Daniela Popescu
- 20 noiembrie 2020, 12:04
În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor, UNICEF a invitat cadrele didactice și elevii din România să participe la „Cea mai mare lecție din lume”. Astfel, zeci de mii de elevi din toată țara au luat parte la un curs dedicat combaterii schimbărilor climatice, alături de tineri din întreaga lume.
Cea mai mare lecție din lume organizată de UNICEF privind protectecția mediului. Tema ediției din acest an a fost un bun prilej pentru ca profesorii din Patrula de Reciclare să-și pună în valoare experiența în educația de mediu, dobândită în cadrul programului.
Elevii doamnei profesor Elena Oprea, de la școala gimnazială Raciu, jud. Dâmbovița au luat parte la cea mai mare lecție din lume împreună cu părinții lor. Au aflat lucruri noi, au creat împreună și fiecare a împărtășit ce face pentru a proteja planeta.
Chiar dacă lecția se adresa copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani doamna profesor Elena Simona Mirea Cioroianu a dorit să implice și grupa sa de prichindei de la Grădinița cu Program normal nr.4, Caracal Olt.
„Am adaptat materialele primite vârstei lor. Am ales să le transmit informațiile despre schimbările climatice prin jocuri și experimente pe care le-au putut face și acasă. Au fost foarte mândri să participe la cea mai mare lecție alături de copiii din toată lumea!” a declarat, Elena Simona Mirea Cioroianu, Grădinița cu Program normal nr.4, Caracal, jud. Olt
Elevii doamnei Cristina Walter de la Colegiul de Arte, Baia Mare, Maramureș, au simțit, prin participarea la Cea mai mare lecție, că împărtășesc valorile a milioane de alți tineri din toată lumea și că, împreună, pot face o schimbare.
„Elevii mei, m-au impresionat. După participarea la această oră specială mi-au povestit ce au făcut concret pentru a ocroti natura pe care o prețuiesc mult mai mult acum, în pandemie: au curățat de gunoi o mică zonă împădurită, au plantat un copac, au economisit apa, au colectat multe baterii de la toți vecinii din bloc.” a spus și Nicoleta Stan, Școala Gimnazială Lucieni, jud. Dâmbovița
Schimbările climatice reprezintă o temă de mare interes pentru copii și tineri, care și-au manifestat de nenumărate ori îngrijorarea cu privire la viitorul planetei și al generațiilor din care ei fac parte.
Tematica protecției mediului din acest an răspunde cererii globale din partea cadrelor didactice de a avea materiale de predare adaptate pentru acest subiect, dar și ca urmare a interesului crescând al autorităților de a include în programa școlară educația pentru dezvoltare durabilă, pentru colectare selectivă și reciclare.
Acest articol a fost realizat cu sprijinul Romprest și face parte din campania de conștientizare publică de colectare selectivă a deșeurilor