Evenimentul Zilei > Economie > Cea mai mare clădire de birouri din România, în construcție la Timișoara
Cea mai mare clădire de birouri din România, în construcție la Timișoara

Cea mai mare clădire de birouri din România, în construcție la Timișoara

La Timișoara se va construi cea mai înaltă clădire de birouri din România. Aceasta face parte dintr-o investiție privată de 442 de milioane de euro, cea mai mare realizată până acum în regiunea de vest a țării.

La Timişoara a fost inaugurat, vineri, Iulius Town, cea mai mare investiţie din regiune, un proiect amplu de regenerare urbană, completat cu funcţiuni de retail, office şi entertainment. Până în prezent s-au investit 327 milioane de euro, la care se adaugă alte 115 milioane de euro destinate dezvoltării celei mai înalte clădiri de birouri din România. Aceasta se află în prezent în construcţie, iar în final va avea o  înălțime de 155 m și  27 de etaje.

Situat în centrul Timișoarei, este cel mai important proiect de real estate inaugurat anul acesta pe piaţa din România: 120.000 mp, 450 de magazine, 100.000 mp de spații în birouri clasa A din regiune.

Pe lângă  aproxim,ativ peste 6,5 milioane de euro pe an, bani pe care îi va încasa din impozitele pe clădiri, municipalitatea de pe Bega beneficiză, prin donație, și de un pasaj rutier lung de 200 m, care leagă Piața Consiliul Europei de Bulevardul Antenelor. Pe pereții acestuia, 30 de artiști stradali din 3o de țări ale lumii, au pictat zeci de lucrări de dimensiuni impresionante.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: