Bucătarii au dezvăluit cea mai bună rețetă de gogoșari în sos de muștar. Aceștia se prepară foarte ușor, cu puține ingrediente și într-un timp foarte scurt. Secretul este să faci un sos de calitate.
Bucătarii sar în ajutorul gospodinelor și le oferă cea mai simplă rețetă de gogoșari în sos de muștar. Tot ce trebuie să faci este să prepari un sos fin, catifelat, picant și aromat. Specialiștii au precizat că se folosește o conservă tip salată de legume pentru iarnă.
Acești gogoșari în sos de muștar se pot mânca lângă fripturi sau lângă alte preparate. Puteți înlocui gogoșarii cu ardei kapia însă aceștia au altă textură, nefiind la fel de cărnoși. Bucătarii au declarat că poți adăuga ceapă și usturoi pentru un plus de savoare. Puteți să utilizați și muștar iute. Aveți nevoie de 1,5 kg gogoșari întregi din care, după curățarea cotoarelor, să rămâneți cu 1 kg de gogoșari cruzi.
Gospodinele trebuie să cumpere următoarele ingrediente:
1 kg de gogoșari curățați (din 1,5 kg gogoșari întregi) 200 g muștar fin sau cu boabe 150 ml ulei de floarea soarelui 150 ml oțet alb simpu (de 9 grade) 150 g zahăr sau miere 20 g sare grunjoasă pentru murături
Rețetă de gogoșari în sos de muștar
Pentru început, gospodinele trebuie să spele gogoșarii. Apoi se curăță de cotoare și semințe, se taie în fâșii late de 1 cm. Se curăță ceapa și usturoiul și se feliază. Se pregătește și un ardei iute. Muștarul, zahărul (sau mierea), oțetul, uleiul și sarea se pun în cratiță și se amestecă. Nu uita de boabele de piper și foile de dafin.
Se pune cratița pe foc mediu. Se lasă sosul să fiarbă cca. 5 minute, amestecând ocazional în el. Pentru o culoare mai plăcută se pune și 1 linguriță de curcuma (turmeric). Se adaugă ardeiul iute, ceapa și usturoiul și se lasă la clocotit două minute.
A venit momentul să pui în cratiță gogoșarii feliați și să amesteci compoziția. Ei trebuie lăsați la fiert 8-10 minute. Se stinge focul de sub cratiță, iar rețeta ta este gata, potrivit savoriurbane.com.