Usturoiul proaspăt are multe utilizări și beneficii. Usturoiul este originar din Asia și este una dintre cele mai vechi culturi cultivate din lume. În aceeași familie se află și ceapa, prazul şi arpagicul. Se disting prin aroma lor înțepătoare și totodată delicioasă față de alte legume.
Românii obișnuiesc să consume mujdei de usturoi de obicei la cină, dar sigur nu stați că există cea mai simplă rețetă. Cu siguranță doar așa vei face mujdeiul de azi înainte.
Usturoiul s-a dovedit a avea diverse proprietăți de sănătate: anti coagularea sângelui, antioxidant, antiviral, antimicrobian, scade colesterolul, proprietăți anticancerigene și ajută cu adevărat la combaterea răcelii comune.
Cea mai bună și rapidă rețetă de mujdei
Poţi face un mujdei gustos şi rapid fără nicio ustensilă specială. Mai exact, poţi transforma usturoiul în pastă cu ajutorul unei sticle de plastic.
Pentru aceasta, ai nevoie de usturoi, sare, un strop de ulei, apă şi 60 de secunde la dispoziţie. Întroduceţi căţeii de usturoi într-o sticla de plastic goală, spălată bine în prealabil. Pune sare peste usturoi, dar şi o picătură de ulei, apoi închide bine sticla.
Izbeşte sticla de plastic de o suprafaţă dură preţ de 60 de secunde. Vei observa că usturoiul s-a transformat într-o pastă. Adaugă puţină apă, mai agită o dată conţinutul sticlei.
În momentul în care usturoiul s-a transformat într-o pastă, se mai agită o dată conţinutul sticlei apoi se toarnă într-un bol de dimensiuni mici. Așadar, în mai puțin de un minut, poți pregăti un mujdei special.
Usturoiul te ţine departe de boli de inimă
Cercetătorii au descoperit că usturoiul are un potențial de a reduce riscul de boli de inimă și de a ajuta la gestionarea nivelului de colesterol. Usturoiul acționează ca un anticoagulant și, în acest mod, reduce riscul de atacuri de cord.
De asemenea, usturoiul poate scădea tensiunea arterială prin capacitatea sa de a lărgi vasele de sânge, permițând sângelui să curgă liber. Cantitatea zilnică recomandată de usturoi este de jumătate de cățel.
În multe țări, usturoiul a fost folosit în scopuri medicinale încă de acum mai multe secole. Usturoiul oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, atât crud, cât și gătit. Studiile indică faptul că usturoiul era folosit încă de atunci când au fost construite piramidele din Giza, acum aproximativ 5.000 de ani, scrie peonyandgarlicfarm.com.