Cei mai mulți dintre noi am consumat destule produse tradițioanele la masa de Crăciun. Astfel, o ciorbă fierbinte este perfectă după o masă copioasă. Rețeta lui Radu Anton Roman este sigur cea potrivită pentru tine.
Masa de Crăciun de Crăciun este încărcată în fiecare an de bucate alese care nu mereu ne fac bine. După masa copioasă de Sărbători o ciorbă de potroace este cel mai bun medicament. Rețeta lui Radu Anton Roman sigur te va ajuta în acest caz. În plus, este bună și pentru persoanele care s-au trezit mahure. Avantajul rețetei este reprezentat de faptul că e foarte ușor de făcut.
Este important să fim atenți la lista de ingrediente. Așadar, dacă nu vei adăuga măruntaie, ciorba de potroace nu va avea efectul scontat. Puteți adăuga pipote, ficat, dar și inimi. Ingredientele pe care Radu Anton Roman le folosește pentru această rețetă sunt următoarele:
- 500 grame de carne de pasăre
- 400 grame de măruntaie
- două cepe
- 400 grame: morcov, păstârnac, ţelină
- două linguri de orez
- 20 boabe de piper
- 200 ml smântână
- două ouă
- leuştean
- un litru zeamă de varză murată ( potroacă)
- patru litri de apă
Care este modul de preparare
Pentru început trebuie spălate foarte bine atât carne, cât și măruntaiele. Toate legumele trebuie tăiate mărunt. Ulterior, într-o oală mare se pun cei patru litru de apă și o linguriță de sare. În această apă vor fierbe carnea, măruntaiele și legumele. Spuma care se va crea deasupra trebuie adunată. Carnea și măruntaiele trebuie lăsate să fiarbă măcar o oră. După poți adăuga orezul pe care l-ai spălat în prealabil. Este indicat să folosești maxim două linguri de orez.
Lași orezul să fiabră timp de 15 minute și apoi adaugi zeama de varză murată. Compoziția creată se va mai lăsa pe foc timp de câteva minute. În acest timp poți bate gălbenușurile cu smântână și puțină zeamă din oala în care a fiert carnea. Radu Anton recomandă ca amestecul de zeamă cu ou să fie bătut încet pentru a obține o ciorbă mai bună. Ulterior, iei oala de pe foc și adaugi ouăle bătute cu smântână și leușteanul tocat mărunt. Lași ciorba să stea câteva minute și după o poți consuma, potrivit FANATIK.ro.