Ce trebuie să știm despre operația de blefaroplastie

Ce trebuie să știm despre operația de blefaroplastie

Nu toți oamenii sunt dispuși să accepte faptul că timpul trece și își lasă amprente vizibile pe chipul lor. Pentru femei, acest lucru este și mai deranjant. Desigur, acest lucru este cauzat în mare parte de standardele, sau mai bine zis de presiunea societății în care trăim. Vedem promovându-se la TV sau pe rețelele sociale femei care arată că scoase din cutie, cu chip sau corp ce pare ireal. Este și normal ca, dacă suntem bombardate zi de zi cu asemenea imagini să ne dorim mai mult, să ne dorim să fim și noi integrate în acele standarde.

Este de fapt o dorința ancestrală de a fi dorite, frumoase. Totuși, nu trebuie să ne îndepărtăm exagerat de realitate. Îmbătrânim, iar acest lucru, cu toate procedurile chirurgicale din lume, încă nu poate fi schimbat. Ar trebui să nu mai punem presiune pe noi însene, indiferent de ceea ce ne spune societatea, încercând să ne iubim cum suntem.

Asta nu înseamnă că, dacă dorim unele schimbări, strict pentru a ne simți mai bine cu propria persoană sau dacă este vorba despre o problemă fizică vizibilă ori cauzată de un accident să nu recurgem la ceea ce medicina ne pune la dispoziție. Așa că, observăm că în căutarea tinereții, pentru a obține o înfățișare cât mai fresh, mulți oameni, femei cu precădere, își îndreaptă atenția către diverse proceduri cosmetice. Blefaroplastia este una din aceste intervenții pe care femeile, dar și bărbații, le aleg.

Este vorba despre operația de ridicare a pleoapelor, fiind una dintre cele mai populare intervenții chirurgicale estetice care vizează zona ochilor. Această procedură poate îmbunătăți aspectul ochilor, oferind un aspect mai tânăr. Mai mult, această zonă va arată mult mai odihnită.

Ce este blefaroplastia?

Nu suntem toți specialiști în chirurgie plastică și medicină, însă, de fiecare dată când apelăm la o procedura ar trebui, atâta din curiozitate, cât și pentru propria siguranță, să ne informăm cu privire la ceea ce urmează să se întâmple cu noi. Zona ochilor fiind extrem de sensibilă, a ști exact ce înseamnă o asemenea operație este crucial. Așadar, blefaroplastia este o intervenție chirurgicală precisă, efectuată de un medic specialist, care se concentrează pe eliminarea excesului de piele, grăsime sau mușchi din zona pleoapelor, atât de la nivelul celor superioare, cât și de la cele inferioare.

Această procedură este concepută pentru a remedia aspectul îmbătrânit, obosit sau umflat al ochilor, oferind pacientelor acel aspect pe care și-l doresc. Prin eliminarea țesutului suplimentar, urmată de reconturarea zonei, blefaroplastia poate îmbunătăți semnificativ aspectul estetic al feței. Și nu vorbim numai de imagine, deoarece această intervenție poate contribui la restabilirea încrederii în sine a pacientelor. Este o operație care necesită o abordare atentă, experimentată, iar rezultatele pot fi remarcabile atunci când este efectuată de către un chirurg plastician calificat, specialist în reconstrucție.

Cine poate apela?

Niciuna din intervențiile chirurgicale, chiar și cele estetice, nu ar trebui efectuate dacă nu este neapărat nevoie. De aceea, este recomandat ca înainte de a lua o decizie să apelăm la un medic specialist, de la o clinică de top. Medicii buni, care țin la etică, nu ne vor recomanda procedurile decât dacă sunt necesare cu adevărat. La blefaroplastie pot apela persoanele care se confruntă cu probleme precum pleoapele superioare căzute, care îngreunează vizibilitatea sau creează o senzație de greutate la nivelul ochilor. Tot pentru o asemenea procedură se pot prezența cei sau cele care au pleoape inferioare umflate sau „pungi” sub ochi. Cu ajutorul blefaroplastiei pot fi eliminate cearcănele sau ridurile fine în jurul ochilor. Cireașa de pe tort va fi că cei ce apelează la intervenție vor scăpa de aspectul general obosit sau îmbătrânit al feței, cauzat de aceste probleme din zona ochilor.

În ce constă procedura?

Nu trebuie să acceptăm o procedură fără o consultare prealabilă la cabinetul unui chirurg specialist. Medicul va evalua starea generală a ochilor, după care va discuta cu pacientul despre așteptările pe care le are. Ulterior îi va prezenta ce opțiuni sunt disponibile pentru tipul specific de problemă. În funcție de evaluarea inițială, chirurgul va crea un plan personalizat pentru operația de blefaroplastie. Această va include detalierea procedurii, discuții privind tehnică chirurgicală, anestezie. Operația în sine poate fi efectuată sub anestezie locală sau generală, în funcție de preferințele pacientului sau de complexitatea operației.

Chirurgul va îndepărta excesul de piele, grăsime sau mușchi de pe pleoape, remodelând conturul ochilor, așa cum am specificat mai sus. După operație, pacientul va avea nevoie de o perioadă de recuperare. În primele zile, este posibil să apară umflături, vânătăi, disconfort. Este important să se respecte instrucțiunile medicului cu privire la îngrijirea postoperatorie. De asemenea, nu trebuie făcut efort sau activități care ar putea tensiona zona ochilor.

Ce poate merge prost?

Nicio intervenție chirurgicală nu poate fi garantată 100%. Până la urmă, succesul ține de multe aspecte. Ca orice procedură, blefaroplastia implică anumite riscuri, poate chiar unele complicații, inclusiv sângerare excesivă sau formarea cheagurilor de sânge. Dacă nu sunt administrate antibiotice sau nu sunt respectate regulile de igienă pot să apară infecții. Există persoane care pot experimenta reacții adverse la anestezie, asimetrie sau rezultate nedorite, probleme de vindecare a cicatricelor.

Cât ne costă?

Ar trebui să știm că în țara noastră asigurările de sănătate nu acoperă asemenea intervenții, decât dacă este vorba despre cele efectuate în spitalele de stat, în cazul unor accidente sau urgențe medicale. De aceea, prețul unei operații de blefaroplastie poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de experiența chirurgului, cabinetul ales sau complexitatea procedurii. De aceea, persoana care apelează la asemenea proceduri trebuie să știe exact la ce să se aștepte, nu numai ca și procedura, dar și ca și costuri înainte de a merge mai departe.

Ne puteți urmări și pe Google News