Evenimentul Zilei > Social > Ce spune soția lui Rudel Obreja după apariția imaginilor care îl prezintă pe acesta extrem de slăbit: Viața lui a fost pusă în pericol
Ce spune soția lui Rudel Obreja după apariția imaginilor care îl prezintă pe acesta extrem de slăbit: Viața lui a fost pusă în pericol

Ce spune soția lui Rudel Obreja după apariția imaginilor care îl prezintă pe acesta extrem de slăbit: Viața lui a fost pusă în pericol

Rudel Opreja, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fost eliberat pentru a se putea trata de cancer. Bărbatul a slăbit extrem de mult și se deplasează cu greu. Soția sa spune că a fost dus prea târziu la spital, iar viața lui a fost pusă astfel în pericol. Boala este acum într-un stadiu avansat.

Fostul președinte al Federației Române de Box a fost eliberat din închisoare după ce a fost diagnosticat cu cancer în stadiu avansat. Miercuri au apărut și primele imagini cu Rudel Opreja, în care se poate vedea că acesta a slăbit extrem de mult.

Soția sa susține că bărbatul a fost dus prea târziu la spital, iar starea lui de sănătate s-a agravat mult din cauza acestor întârzieri. Antonia Opreja a mai spus și că soțul ei s-a plâns trei luni că are dureri abdominale.

„Aceste imagini sunt din fața casei noastre. Singurele deplasări pe care le face soțul meu sunt la spital, pentru tratamente. Poate într-un fel este mai bine că au apărut, ca să vadă și să se convingă toată lumea că nu este un tertip pentru ca soțul meu să iasă din închisoare. Pur și simplu viața lui a fost pusă în pericol, deoarece s-a amânat mult timp transportul său la spital“, a spus Antonia Obreja.

Rudel Obreja
Sursa: MediaFLUX.ro

Tratament îndelungat

Femeia spune că tratamentul este abia la început și că, pentru moment, intervenția chirugicală nu este o opțiune.

„Tratamentul este abia la început și este unul de durată. Deocamdată nu se pune problema să fie operat, pentru că boala a fost descoperită foarte târziu. Trebuie să facă foarte multe cure de chimioterapie până să se poată vorbi de operație. Dar, într-adevăr, țelul nostru este ca soțul meu să învingă această boală“, a mai spus Antonia Obreja, la Romania TV.

Tribunalul Ilfov a admis, în 22 iulie, cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de Rudel Obreja, pentru o perioadă de trei luni. Decizia a fost luată pentru ca acesta să se poată trata pentru cancer într-un spital civil.

Condamnat în dosarul Gala Bute

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată și Elena Udrea.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, instanţa a mai dispus ca el să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, i s-a confiscat suma de 3.000.000 lei.