Evenimentul Zilei > Economie > CE şmecherii mai încearcă unii retaileri: Renegocierea taxelor cu furnizorii!
CE şmecherii mai încearcă unii retaileri: Renegocierea taxelor cu furnizorii!

CE şmecherii mai încearcă unii retaileri: Renegocierea taxelor cu furnizorii!

Unele hipermarketuri încearcă să renegocieze taxele cu furnizorii pentru a suplini viitoarele reduceri de preţ, ca urmare a aplicării cotei reduse de TVA la alimente de la 1 iunie.

Informaţia a fost furnizată de preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, potrivit Agerpres

Marile magazine, acuzate că au început să crească preţurile înainte de scăderea TVA. Ai observat şi tu acest fenomen? | CAMPANIE CETĂŢENEASCĂ

Şeful de la Protecţia Consumatorilor: Este o bătaie de joc la adresa consumatorilor şi a statului! CE reacţie a avut un mare retailer!

Consiliul Concurenţei avertizează: Daca vom avea suspiciuni, vom declanşa investigaţii!

"Unele hipermarketuri încearcă să renegocieze taxele cu furnizorii, ceea ce e o şmecherie aici şi trebuie să nu o acceptăm. Adică ei se afişează că reduc preţul la raft cu 12% sau cu cât o fi din TVA, iar în schimb cer taxe suplimentare şi majorarea taxelor existente ca să suplinească această diferenţă. Deja avem două semnale foarte importante şi o să sesizăm Consiliul Concurenţei şi toate organele statului pentru că nu este posibil să facă aşa ceva. Ne vom bate serios pe tema aceasta", a spus Aurel Popescu, prezent la o conferinţă organizată de Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară. 

De asemenea, acesta a subliniat că există şi câteva semnale că unele magazine încearcă să mărească preţurile, premergător reducerilor de TVA de la 1 iunie. 

"Să ştiţi că noi facem o măsurare foarte atentă a pieţei. De la data de când a apărut ordonanţa, săptămânal fotografiem toate preţurile, fiecare pe domeniul lui", a afirmat Aurel Popescu.