Ucraina a aflat detalii despre condițiile de detenție și posibilitatea eliberării din captivitate a membrilor Regimentului Azov. Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina ține legătura cu aceștia frecvent.
Ucraina dispune de informații privind condițiile de detenție și posibilitatea eliberării din captivitate a membrilor Regimentului Azov, întrucât agenții Direcției de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina au păstrat legătura cu ei.
„Până în prezent, agenții noștri din cadrul Direcției șefe de informații a Ministerului Apărării din Ucraina rămân în contact cu soldații capturați din Regimentul Azov. Prin intermediul lor aflăm mai multe despre condițiile de detenție, despre alimentație și despre posibilitatea eliberării lor. Știm cu toții că vor fi cu toții aici, la Kiev, și depunem toate eforturile în acest sens", a declarat ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denys Monastyrsky, relatează Ukrinform cu referire la canalul Telegram al Ministerului Afacerilor Interne.
Ministerul Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar din Ucraina și-a transferat funcțiile de schimb de prizonieri de război către Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina. Autoritățile se ocupă de toate procedurile pentru a-i elibera pe aceștia, potrivit ukrinform.net.
Marea Azov este amenințată
În tot acest timp, forțele ruse își continuă ofensiva în Ucraina. Marea Azov este amenințată cu dispariția completă din cauza bombardamentelor armatei lui Putin, transmite consiliul municipal din Mariupol. Cauza posibilelor deteriorări ale instalației tehnice, care limitează soluția concentrată de hidrogen sulfurat, sunt pe fondul atacurilor rusești asupra oțelăriei Azovstal.
„Există o amenințare de dispariție completă a Mării Azov. Bombardamentul de la Azovstal ar putea deteriora o instalație tehnică care reține zeci de mii de tone de soluție concentrată de hidrogen sulfurat. Scurgerea va omorî complet flora și fauna Mării Azov”, a postat Consiliul municipal Mariupol pe Telegram.
O soluție concentrată de hidrogen sulfurat ar fi putut ajunge în Marea Azov, ceea ce ar pututea duce la dispariția sa, ca urmare a bombardamentului de către invadatorii ruși a uzinei Azovstal din Mariupol, regiunea Donețk.
Primarul Mariupol, Vadym Boichenko, a anunțat necesitatea admiterii imediate a experților internaționali și a ONU în instalație pentru a studia problemele. Substanțele toxice ar putea ajunge chiar și în Marea Neagră.