Ce se întâmplă cu câștigătorul licitației guvernamentale pentru măști: „Livrează luni sau...”

Ce se întâmplă cu câștigătorul licitației guvernamentale pentru măști: „Livrează luni sau...”

Guvernul va rezilia contractul cu firma care a câștigat licitația pentru măștile destinate persoanelor vulnerabile, dacă produsele nu vor fi livrate luni.

Premierul Ludovic Orban a explicat care sunt intențiile sala în legătură cu câștigătorul licitației pentru măștile destinate persoanelor vulnerabile. El a precizat că întârzierea se datorează și faptului că licitaţia a fost contestată de trei firme, la CNSC şi în instanţă. Contestațiile au fost respinse și s-a trecut la semnarea contractului cadru și a celui subsecvent, cu firma câștigătoare a licitației.

„Câştigătorul licitaţiei avea obligaţia ca, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanţie, urmând să înceapă cele şapte zile de derulare a contractului. Suntem în situaţia în care câştigătorul licitaţiei nu a depus în termenul de cinci zile, crezând că beneficiază de clauza de remediere care este inclusă în contractul respectiv”, a relatat Ludovic Orban.

El a precizat că Ministerul Sănătății va lua decizia rezilierii contractului dacă firma câștigătoare nu va livra măștile, conform angajamentului, iar contractul va fi atribuit ofertanților clasați pe locul 2.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am convingerea că Ministerul Sănătăţii va finaliza licitaţia şi măştile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi şi i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului”, a spus Ludovic Orban, la finalul unei vizite de lucru în Gorj.

În aceși context, el a precizat că obiectivul Guvernului este de a asigura cele mai bune condiţii pentru începerea anului şcolar. În acest sens, Executivul va aloca 175 de milioane de euro, fonduri europene, pentru decontarea cheltuielilor făcute de școli și de autoritățile locale pentru pregătirea anului școlar.

„Din toate discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii autorităţilor locale, există o colaborare bună în acest sens şi e mai uşor pentru o primărie să cunoască nevoile specifice din comunitatea locală, legate de începerea anului şcolar, şi noi venim şi decontăm practic toate cheltuielile care sunt făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare”, a precizat Ludovic Orban.

Potivit spuselor sale, o parte din cheltuielile necesare organizării anului școlar vor fi efectuate de Guvern, de Ministerul Educaţiei, de Ministerul Sănătăţii, iar altele vor fi suportate de autoritățile locale și unitățile de învățământ.

Orban despre moțiunea de cenzură: „Este făcută cu spatele la cetățean…”

Cinci șantiere din Capitală, posibile focare de Covid-19! Patronii, foști condamnați la închisoare