Evenimentul Zilei > Actualitate > Cinci șantiere din Capitală, posibile focare de Covid-19! Patronii, foști condamnați la închisoare
Cinci șantiere din Capitală, posibile focare de Covid-19! Patronii, foști condamnați la închisoare

Cinci șantiere din Capitală, posibile focare de Covid-19! Patronii, foști condamnați la închisoare

Aproximativ 100 de muncitori din Nepal sau India sunt blocați pe un șantier de construcție din zona Metalurgiei din Capitală, după depistarea unui focar de coronavirus.

În momentul de faţă, 32 de muncitori au fost confirmaţi pozitiv cu noul tip de coronavirus. Aceştia sunt internaţi şi primesc deja îngrijire medicală în spitalele, care tratează cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 din Capitală.

„Sunt peste 200 de angajați, dintre care 38 de cetățeni indieni, dar evidență trebuie să ne-o dea angajatorul, pe care nu l-am găsit la fața locului. (…) Din primele informații, cei infectați sunt din India, dar urmează să avem o evaluare completă. Avem în primul rând o problema de sănătate, iar DSP deja e implicată pentru a găsi soluții. Nu vreau să mă antepronunț, aștept raportul ITM București, m-am asigurat că are toate condițiile să facă o primă verificare. Raportul se va axa, în mod evident, pe condițiile de muncă, pe existența sau nu a contractelor de muncă”, a transmis ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Sursele noastre susțin că, în realitate, este vorba de 5 șantiere din Bucureșt, în Berceni, șoseaua Nordului, șoseaua Mihai Bravu, șoseaua Viilor și Metalurgiei, unde ar lucra 400, și nu 200 de angajați, o parte vietnamezi, o parte indieni, dar și români.

Proprietarii șantierilor sunt Robertino Georgescu și Daniel Drăgulin, doi cetățeni de etnie romă, condamnați în trecut la închisoare, din cauză că au infectat apa potabilă din Popești. Problema privind așa-zisul unic focar este că muncitorii lucrează separat în timpul zilei, dar noaptea dorm la un loc.

Primarul general Gabriela Firea afirmă că va fi pus un spațiu la dispoziție pentru carantinarea muncitorilor indieni.

„Muncitorii indieni, angajați la o firmă privată de construcții din București, depistați pozitivi COVID vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală, iar pe cei fără simptome îi vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziție în astfel de situații”, a afirma Gabriela Firea.

Știre în curs de actualizare