Ce școli a făcut și ce lucrează fiul lui Nicolae Ciucă
- Iulia Moise
- 31 octombrie 2024, 09:22
Candidatul la prezidențiale Nicolae Ciucă este cunoscut pentru cariera sa militară și apoi politică, însă se cunosc foarte puține lucruri despre familia sa. Dacă soția, nora și nepoata i-au fost alături la una din dezbaterile publice, fiul său a preferat să rămână în umbră.
Ștefăniță Ciucă a ales o carieră în IT
Ștefăniță, unicul copil al prezidențiabilului Nicolae Ciucă, spre deosebire de tatăl său, a decis să se concentreze pe o carieră în IT și business intelligence.
Fiul liderului PNL a ales un drum diferit de al tatălui său. Deși inițial a fost hotărât să profeseze în domeniul medical, Ștefăniță Ciucă și-a schimbat cariera și a decis să lucreze în domeniul tehnologiei și al analizei de date.
Ciucă Jr. a terminat Liceul Național Unirea (n.r. Colegiul Național Unirea) din Focșani, profilul mate-info, în 2008. Inițial, fiul lui Nicolae Ciucă, Ștefăniță, a vrut să profeseze ca medic. Acesta a intrat la Facultatea de Medicină de la Universitatea Carol Davila din București și chiar a făcut practică la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare Academician Vasile Cândea.
După ce a intrat la medicină, fiul lui Nicolae Ciucă s-a reprofilat în IT
Ulterior, a hotărât să se orienteze către un domeniu total diferit: IT. A studiat la Universitatea Româno-Americană secția informatică și și-a construit o carieră solidă în domeniul tehnologiei și analizelor de business.
În timpul facultății, Ștefăniță Ciucă s-a și angajat la o firmă din domeniul IT, în octombrie 2015, unde a stat vreme de un an. Apoi, fiul lui Nicolae Ciucă șa lucrat pe la diverse alte companii cunoscute în branșă, specializate mai ales în servicii software profesionale.
Care sunt candidații la președinție validați de BEC
Biroul Electoral Central a anunțat lista definitivă a candidaților la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie.
După analizarea dosarelor de candidatură și rezolvarea contestațiilor, 14 candidaturi au fost validate.
Candidaţii la alegerile prezidenţiale sunt:
- George Simion (Alianţa pentru Unirea Românilor);
- Elena Lasconi (USR);
- Nicolae Ciucă (PNL);
- Kelemen Hunor (UDMR);
- Cristian Terheş ( Partidul Naţional Conservator Român);
- Marcel Ciolacu (PSD);
- Silviu Predoiu (Partidul Liga Acţiunii Naţionale);
- Ludovic Orban (Forţa Dreptei);
- Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie);
- Alexandra Beatrice Bertalan-Păcuraru (Partidul Liga Acţiunii Naţionale);
- Călin Georgescu;
- Mircea Geoană;
- Ana Birchall;
- Cristian Diaconescu.