Ce să nu mâncăm după vârsta 40-50 de ani. Este interzis un aliment pe care toți îl iubim

Ce să nu mâncăm după vârsta 40-50 de ani. Este interzis un aliment pe care toți îl iubim

Odată ajunși la maturitate, regimul alimentar este foarte importantă. După o anumită vârstă trebuie să evităm dulciurile, dar și grăsimile sau alimentele care au multă sare. Consumul de cafea trebuie redus, iar alcoolul se poate consuma ocazional în cantități mici.

După vârsta de 40-50 de ani trebuie să eliminăm din consumul zilnic o categorie de alimente pe care toți o iubim, și anume dulciurile. Acesta sunt chiar indicate în copilărie, adolescență și la prima tinerețe, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă trebuie eliminate, pentru că și metabolistul se schimbă.

„Acest obicei nu prea mai este indicat la vârsta adultă şi, în niciun caz, după 40-50 de ani, când nu doar metabolismul se schimbă, ci şi modul de utilizare sau beneficiul fiecărui nutrient. Mă refer, de exemplu, la zahăr, chiar dacă este în exces sau nu, el nu mai aduce beneficii creierului, aşa cum ar trebui, ci dimpotrivă. Creşte riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau demență“, a declarat Simona Carniciu, la Antena 3.

Putem gusta, dar să nu ne înfruptăm

Dulciurile funcționează însă de cele mai multe ori ca un drog și nu putem scăpa așa ușor de dependența de zahăr. Specialiștii spun că putem gusta, dar cu multă moderație.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dar, cum plăcerea este mare, sunt ferm convinsă că, dacă gustăm, nu se întâmplă absolut nimic. Important este să fim atenţi doar să gustăm şi să nu ne lăsăm pradă plăcerii. Mai ales pentru că, în momentul în care vârsta creşte, mă refer în special după 40-50 de ani, noi trebuie să avem grijă să fim mult mai bine hidrataţi, să fim atenți la apa pe care o consumăm şi care este deosebit de importantă", a mai spus Simona Carniciu.

Atenție la sare și grăsimi

Sodiul este vital pentru organism, dar ce este prea mult strică. Carnea procesată, slănina, pizza, brânza, murăturile sau snack-urile au extrem de multă sare. Aceasta poate duce la creșterea tensiunii arteriale, poate agrava afecțiunile cardiace asociate și poate provoca retenție de apă.

Ateeția mare și la grăsimi. Prăjelile trebuie evitate cu orice preț sau consumate maxim odată pe săptămână.  De asemenea, chiar dacă untul, branza sau laptele sunt sănătoase, trebuie consumate cu moderație, deoarece au multe grăsimi animale. Excesul poate duce la un colesterol mărit și boli de inimă.

Consumul de alcool trebuie limitat. Un pahar de vin este recomandat, dar evitați să consumați multă bere, care îngrașă sau tărie, care deshidratează. Reduceți și consumul de cafea din același motiv: favorizează deshidratarea.