Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce să faci dacă vezi ”Olandezul Zburător”. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Ce să faci dacă vezi ”Olandezul Zburător”. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ce să faci dacă vezi ”Olandezul Zburător”. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

În acest timp cei doi marinari năvălesc în ”bridge”, în comandă, surescitați: ”Ați văzut, ați văzut, domnule căpitan?” ”Ce să văd, măi băieți!?” ”O corabie, o corabie cu trei catarge a trecut la nici zece metri de prova noastră! Avea o viteză fantastică!” Căpitanul s-a albit la față și a ordonat, urlând:  ”Cârma banda babord!” Distrugătorul s-a înclinat puternic și a virat.

11 decembrie

 

Ce să faci dacă vezi ”Olandezul Zburător”. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 11 decembrie s-au născut Jean Racine, Alexandr Soljeniţîn, Henry La Guardia, Hector Berlioz, Robert Koch, Carlo Ponti, Jean-Louis Trintignant, Alfred de Musset, Gianni Morandi, Brenda Lee, Czeh Szabo, Aurel Babeş, Gheorghe Buzdugan, Paul Riegler.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Daniil Stâlpnicul, Luca cel Nou, și Sf. Varsava.  Nimic în „Kalendar”!

O să vă mai spun o poveste. Mulţi dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mi-aţi scris că mai doriţi povești adevărate, sau legende, din cele pe care le ştiu. Iarna este timpul poveștilor, acasă, la căldură și în siguranță. Ascult şi mă supun!

Dar, mereu, pe 11 decembrie mă gândesc la copilăria mea, la ”Cabana Suedezilor”. Își mai amintește cineva de această Cabana, de la Pârâul Rece, imediat după curba la dreapta era undeva sus, la vreo două sute de metri pe partea stângă a șoselei? În dreapta carierei de piatră. Vezi https://evz.ro/horoscop-cabana-suedezilor-acum-60.html/2. Repet întrebarea, își mai amintește cineva?

Despre ”Lancea Destinului” am scris acum un an, vezi https://evz.ro/horoscop-lancea-destinului.html.

 

Sunt multe povești adevărate de spus iarna, la gura sobii, cu o ceașcă de ceai Darjeeling, cu un pic de rom, neapărat cubanez, în mână. Povestea pe care o să v-o spun este din colecția ziarului ”Winchester Star”, din Virginia. V-o spun pentru că s-a întâmplat într-o zi de 11 decembrie și pentru că ascult epic music, Instrumental Core și Immediate Music, muzică care dispune la subiecte eroice și misterioase. Este genul de muzică despre care TSHF spune, la fel ca și Prietenii Muzicii, care spun:  ”Music Makes You Braver!”

S-a întâmplat pe 11 decembrie 1942. Distrugătorul ”Kennison” patrula în largul Golden Gate, încercând să depiteze cu sonarul și un radar primitiv posibilele submarine japoneze. Exista un raport al pazei de coastă care semnalase un periscop, dar care putea să fie o rață, sau un butuc, un băț. Când, pe la ora 9 dimineața, s-a lăsat o ceață, să o tai cu cuțitul. Mai mult, ofițerul de la radar a raportat căpitanului că ”drăcia” s-a defectat, dă niște semnale care nu au nicio noimă. Căpitanul Howard Brisbane a dat ordin să se dubleze personalul de veghe de pe punte. Nici nu-și luaseră bine postul în primire la prova distrugătorului, când torpilorul de prima clasă Jack Cornelius și un matelot de punte, care nu se știe de ce, se numea Tripod, au dat alarma. Toată lumea s-a uita cu binoclurile înainte, la prova. Nimic! Numai locotenentul James Kennedy a spus că, parcă, a văzut prin ceață trei catarge. În acest timp cei doi marinari năvălesc în ”bridge”, în comandă, surescitați: ”Ați văzut, ați văzut, domnule căpitan?”Ce să văd, măi băieți!?”O corabie, o corabie cu trei catarge a trecut la nici zece metri de prova noastră! Avea o viteză fantastică!” Căpitanul s-a albit la față și a ordonat, urlând:  ”Cârma banda babord!” Distrugătorul s-a înclinat puternic și a virat. Cât să evite o torpilă, care a trecut razant pe lână navă. Submarinul japonez era acolo!

Căpitanul Brisbane știa legenda corăbiei cu trei catarge a ”Olandezului Zburător”. Corabia-fantomă, care apărea, uneori, în fața navei în pericol de scufundare. Singura manevră posibilă este să schimbi brusc direcția navei, ceea ce a făcut căpitanul american.

Distrugătorul ”Kennison” a căutat mult și bine submarinul japonez. Au mai venit patru distrugătoare, în ajutor. Nimic! Probabil că și căpitanul japonez al submarinului văzuse prin periscop ”Olandezul Zburător” și nu a vrut să-și ispitească destinul și a luat-o la fugă!

 

Sunt multe taine între… ocean și cer, ca să-l parafrazez pe Shakespeare, dar nu este nicio taină că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

 

HOROSCOP   11 decembrie 2019

 

BERBEC   Încearcă să-ţi păstrezi calmul şi trebuie să dai dovadă de diplomaţie. Astăzi eşti puţin prea încăpăţânat, după părerea anturajului, aşa că mai fă şi unele compromisuri, aşa, din joacă! Daca ai căţel, ieşi cu el la o plimbare lunga. Cu semenii tai se pare că nu te poţi înţelege, e mai bine să eviti azi orice discuţie serioasă cu umanii. Limitează-te la zâmbete şi interjecţii. Dacă poţi, astăzi lasa grijile pentru altii, nimic nu este mai important pentru sanatate decat o constiinta linistita, o judecata clara si echilibrul interior!

TAUR  Mai multă atenţie! Trebuie să te ocupi de anturajul apropiat, de familie, ca situaţiile actuale să nu degenereze în probleme mai greu de rezolvat. Nu lasa situaţia să-ţi scape de sub control, să te depăşească! Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Vine soarele şi pe strada ta daca eşti cumpătat si faci provizii de rabdare. Cei din jur te acceptă, profita ca sa-ti promovezi cu tact interesele. Un aspect particular al conjuncturii astrologice iţi indică sa ai grija de propriile buzunare mai ales cind eşti în transportul în comun sau într-un magazin aglomerat.

GEMENI  Astăzi evenimente păguboase şi oameni mediocri, sau numai stupizi, te atrag în discuţii fără sens şi finalitate. Pierzi timpul cu graţie, te enervezi, pentru că timpul înseamnă bani! Astăzi ai o ocazie de parvenire socială, sau ceva se schimbă în relaţiile tale. Nu este obligatoriu să o ratezi, aşa cum faci cu multe lucruri din viaţa ta, dar nici nu te omori cu firea dacă nu-ţi iese. Conjunctura iti indica ca ai toate sansele sa pierzi din vedere, sau sa uiti niste amanunte importante, care puteau sa-ti foloseasca in cursul unei discutii. Probabil că nici nu o să-ţi aminteşte despre ce este vorba.

 RAC  Astăzi nu te grăbi să schimbi ceva din rutina vieţii tale.  Conjunctura arată că poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar nu sunt indicate legăturile cu semnele de apă si pământ. Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie sau relaţiilor cu prietenii. Atenţie la cumpărături.  Limitează cheltuielile la strictul necesar şi evită, în această perioadă măcar, creditele şi împrumuturile.

LEU  O zi densă, mai ales prin aglomerarea lucrurilor de făcut. Dar, o seară plăcută cu cei dragi, la cină, cu planuri şi proiecte de viitor, cu siguranţă despre vacanţa de Crăciun şi Anul Nou. Ai o poftă teribila de lucruri bune și de calitate. Cu bani mulți poți să gasești ceva mancare, cat despre marfuri si oameni sa nu mai vorbim! Este cazul să limitezi cheltuielile extravagante şi să mai pui ceva bani deoparte, banuti albi pentru zile de sărbători de iarnă, că nu se stie niciodata! Care sărbători, iată, bat la uşă!

FECIOARA   Eşti gânditor şi nostalgic. Dar astăzi trebuie să te aduni, ai multe de rezolvat, însă amintirile nu te mobilizează! O să ai destul timp de stat pe net în vacanţa de Crăciun. Ai răbdare! Primeşti o veste sau te intălneşti pe neaşteptate cu cineva care-ţi povesteste despre o cunostiinta comuna care te poate ajuta foarte mult. Trebuie neaparat sa te gandesti la evenimentele din ultimul timp. Sigur, este inutil, pentru ca rezolvarea problemelor nu tine numai de tine, dar parcă poţi să nu te consumi şi să-ţi faci griji!

BALANŢA  Eşti, din punct de vedere emoţional, sensibil. Atenţie la discuţiile în contradictoriu cu persoanele apropiate. Veşti bune. Zi favorabilă relaţiilor umane, discuţiilor liniştite şi plăcute. Problemele cu nervozitatea si nelinistea pot fi usor rezolvate daca gandesti pozitiv, mananci alimente sanatoase şi te culci devreme. Profita de configuraţia cosmică favorabilă si regăseşte-ţi echilibrul interior si pacea sufleteasca de care ai atata nevoie! Cumpărăturile în general si achizitionarea bunurilor de folosinta indelungata in special sunt favorizate astazi de configuratia planetelor.

SCORPION  Te simţi în formă, cu sufletul vindecat şi cu poftă de viaţă. O oarecare presiune, cu sursă din partea familiei, sau a prietenilor, a celor dragi şi apropiaţi. Poţi să le faci pe plac! Astazi evita schimbarile bruste de program şi mai ales nu lăsa anturajul să aibă iniţiative păguboase. O zi prea aglomerata şi excesiv obositoare pentu gustul tau. Simti nevoia să fi lăsat in pace. Nicio șansa, doar seara, acasă, poti sa scapi şi să te simţi bine.

SĂGETĂTOR  Astăzi realizezi că au trecut şocurile şi trăirile intense, acum e loc de relaxare şi puţină reflecţie. De fapt ştii foarte bine ce-i de făcut, trebuie doar să aştepţi momentul potrivit… Nu te apuca să faci economii nefireşti, pentru că tot tu o să suferi. Raţiunea şi echilibrul au fost întodeauna cea mai bună politica economică. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. După această perioadă poți obţine recunoaşterea unor eforturi trecute, aşa că astăzi nu dormi, fii atent!

CAPRICORN Pluton bine aspectat din zodie îţi măreşte capacitatea de erfort, fie că e vorba de probleme de serviciu, fie de relaţii sentimentale. Astăzi eşti avantajat în ceea ce priveşte relaţiile umane. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii.  Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi charisma proprie a nativilor din zodie. Influenţele solare benefice aduc nativilor multă energie şi trăiri intense. Mare atenţie la serviciu pentru ca magnetismul personal să nu fie receptat ca o agresivitate lipsită de eleganţă.

VĂRSĂTOR   Poţi să ai o zi liniştită. Sau, poţi hotărî altfel! Liberul arbitru este astăzi stăpânul destinului! În general, viaţa noastră este compusă din suma alegerilor şi deciziilor noastre! Pe seară – o periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă – distractia este tot un consum de energie – face să nu obţi rezultatul dorit. Invaţă, în această lume superficială şi grăbită, să nu mai dai atâta atenţie detaliilor, să fii mai iute şi mai dinamic.

PEŞTI  Până la urmă iei o hotărâre, dar poți constata că te-ai grăbit, ca întotdeauna. Nu îţi face procese de conştiinţă inutile. Viaţa merge înainte şi datele se schimbă mereu. Cu informaţiile pe care le-ai avut ai luat o hotărâre care a părut că este cea mai bună. Doar nu eşti propriul duşman ca să-ţi faci singur rău? Apoi datele s-au schimbat şi hotărârea nu ţi-a mai părut cea mai bună. Totuşi, te simţi din ce în ce mai in formă, cu mai multă energie şi dinamism, şi aceasta chiar dacă vremea este capricioasă şi încă friguroasă şi presiunea atmosferică variază mult.