Ce poți face cu mâncarea rămasă de la Sărbători. E genială ideea

Frigider. Sursa foto: Pixabay

După mesele îmbelșugate de sărbători, mulți români au rămas cu frigiderele pline de mâncare. Pentru a evita risipa, o parte dintre  alimente pot fi păstrate la congelator o perioadă.

De asemenea, dacă te confrunți cu această situație trebuie să știi că unele alimente pot fi incluse în diverse salate, pizza sau tarte sărate pregătite la cuptor.

Cum să eviți risipa alimentară. Nu va fi nevoie să arunci resturile de mâncare

Pentru a evita această situație în viitor, este esențial să ții cont de listele de cumpărături. De asemenea, în majoritatea rețetelor sunt precizate cantitățile pentru fiecare ingredient. Dacă iei în calcul aceste detalii, vei evita risipa alimentară.

Mezelurile, brânzeturile sau legumele rămase de la sărbători pot fi congelate. Acestea pot fi folosite pentru a prepara pizza sau, checuri aperitiv sau o tartă sărată.

Pot fi vidate sau păstrate la congelator

Dacă vrei să le folosești în următoarele zile, alimentele pot fi vidate în pungi speciale. Deși poate avea un preț destul de piperat, un aparat de vidat este o investiție bună. Pe lângă acesta, achiziționarea unor pungi speciale este la fel de importantă.

Sarmale. Sursa foto: Pixabay

Pâinea, cozonacul sau checul pot fi păstrate în pungi ermetice la congelator. Acestea pot fi scoase ulterior, stropite cu lapte și introduse la cuptor pentru 5-6 minute.

În plus, sarmalele sau friptura pot fi puse în caserole de plastic și păstrate până la 12 zile la congelator. La fel poți proceda și cu supa sau ciorba rămasă de la sărbători.

Poți da mâncare de pomană

Șirul sărbătorilor de iarnă s-a încheiat pe 7 ianuarie, când a fost sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul. Majoritatea românilor au avut pe masă preparate tradiționale în această zi, dar și de Bobotează.

Cozonac. Sursa foto: Pixabay

Astfel, o parte mâncarea rămasă poate fi împărțită celor care se confruntă cu lipsuri. În această perioadă poți da de pomană colaci, pâine, cozonac, prăjituri, sarmale, friptură.