Ce pot face cele mai noi imprimante lansate pe piaţă

Ce pot face cele mai noi imprimante lansate pe piaţă

Canon, Xerox şi HP se bat pentru fiecare client, încercând să aducă în România ultimele modele de imprimante. Primul rol al acestora este să fie cât mai uşor de utilizat şi de accesat.

Cele mai noi imprimante care au intrat pe piaţa românească vin de la HP cu ceva destul de inedit, a anunţat compania.

Acestea au o tehnologie ePrint, cu ajutorul căreia se pot tipări documente fără a mai folosi un PC din care să fie dată comanda. Acest tip de imprimante au o adresă de e-mail unică, iar pentru a putea tipări documentul nu este nevoie decât să-l trimiteţi de pe orice dispozitiv, chiar şi de pe telefon. Evident, aparatele trebuie conectate la o reţea de internet, iar apoi documentul se poate trimite. Imprimantele permit formatele Microsoft Office sau PDF.

Preţuri între 150 şi 350 euro

Pentru a asigura securitatea şi confidenţialitatea clientului, fiecare adresă de e-mail HP ePrint este unică şi nu va fi pusă la dispoziţia altora, decât în cazul în care clientul decide acest lucru. HP ePrint foloseşte filtre antispam, pe lângă alte măsuri de securitate şi confidenţialitate. Adresa de e-mail poate fi resetată oricând.

În plus, utilizatorii pot crea o "listă albă" pentru a se asigura că vor primi documente imprimate doar de la o listă selectată de adrese de e-mail. Preţurile pentru aceste imprimante variază între 150 şi 350 euro.

Xerox şi Canon ţin pasul

Nici Xerox nu s-a lăsat mai prejos în această perioadă, lansând recent mai multe echipamente multifuncţionale cu care speră să cucerească piaţa românească.

WorkCentre 3550 este destinat afacerilor de tip mic şi mijlociu. Aceasta poate copia, scana şi tipări la o viteză de până la 33 de pagini A4 alb-negru pe minut. Software-ul Optical Character Recognition transformă rapid şi uşor copiile neinteligibile în documente electronice editabile. Transferul fişierelor se face foarte uşor prin intermediul imprimării sau scanării lor direct de pe stick-ul USB conectat la portul frontal al multifuncţionalului. Are o capacitate de 550 de coli, care poate fi suplimentată opţional cu până la 1.050 de foi şi tipăreşte volume foarte mari de documente, la o viteză de 600x600 dpi. Preţul recomandat al echipamentului WorkCentre 3550 începe de la aproape 550 euro fără TVA.

Şi Canon a lansat la începutul acestei luni o imprimantă i-SENSYS LBP6750dn. Aceasta poate să printeze până la 40 de pagini pe minut, iar cele două "tăviţe" au o capacitate combinată de 1.600 de pagini. Ca şi prima imprimantă, aceasta poate fi şi ea monitorizată de pe internet prin intermediul unei funcţii integrate în aparat.

Preţul imprimantei încă nu se cunoaşte, ea fiind disponibilă mai întâi în alte ţări din Europa.

"Xerox WorkCentre 3550 este special conceput pentru birourile moderne, care au nevoie să gestioneze rapid şi uşor documentele.", VICTOR TĂTARU, reprezentant Xerox România

Ne puteți urmări și pe Google News