Ce poate grăbi finalul pandemiei de coronavirus? Un medic român are răspunsul

Alertă la nivel naţional!

Medicul Marius Geantă a vorbit recent despre soluţia care poate grăbi finalul pandemiei de coronavirus.

Ce poate grăbi finalul pandemiei de coronavirus? Un medic român are răspunsul. Într-o postare pe Facebook, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină a identificat ce ar trebui să facă autorităţile sanitare din toată lumea.

În acest sens, el a dat exemplul Australiei şi modul în care s-a reacţionat acolo în faţa unei situaţii speciale provocate de pandemia de coronavirus.

Ce poate grăbi finalul pandemiei de coronavirus?

„Ca în Noua Zeelandă, în aceste zile, unde a fost instituit un lockdown de nivelul 3 (oamenii pot ieși din casă doar pentru activitățile esențiale) în capitala Auckland, după ce a fost identificat un caz de Covid-19 de origine necunoscută.

Ați înțeles bine: un caz identificat de Covid-19 a condus la un lockdown strict al Capitalei, pentru cel puțin o săptămâna. Proba de virus este în curs de secvenţiere genomică, iar datele vor fi utilizate de autorități pentru a decide asupra măsurilor de sănătate publică.

În urmă cu 2 săptămâni, Auckland a fost din nou în lockdown pentru 3 zile, după identificarea tulpinii B.117 la cei 3 membri ai unei familii. Care este lecția pe care trebuie să o învățăm și, deja, să ne gândim cum o implementăm?

Atenţie la secvenţierea genomică

Marius Geantă

Vaccinarea va contribui semnificativ, în timp, la scăderea numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Dar, pentru a deține controlul și pentru a tinde către finalul pandemiei, trebuie să folosim la capacitate maximă și în scop preventiv testarea (rapidă, PCR, secventierea genomica), dar mai ales datele. Pentru asta, trebuie să avem un plan, organizare și responsabilități clare.

În orice altă situație, nu vom face decât să prelungim pandemia și, implicit, frustarea de a rămâne departe de normalitate, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi” a transmis Marius Geantă.

Amintim că medicul Marius Geantă a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. Acesta este pasionat de inovaţie în medicină şi mai trebuie spus că este partener pentru România al Alianţei Europene pentru medicină personalizată.

De asemenea, medicul Marius Geantă este implicat şi în proiectul IT Future of Cancer care implică mai multe organizaţii de cercetare din Europa. Începând cu toamna anului 2020, el este doctorand în utilizarea tehnologiilor pentru managementul cancerului.

MGeanta