Evenimentul Zilei > Economie > Ce planuri are Dan Vîlceanu cu prima tranșă de bani primiți de la UE „Voi fi foarte atent să fie cheltuiți”
Ce planuri are Dan Vîlceanu cu prima tranșă de bani primiți de la UE „Voi fi foarte atent să fie cheltuiți”

Ce planuri are Dan Vîlceanu cu prima tranșă de bani primiți de la UE „Voi fi foarte atent să fie cheltuiți”

„Din calitatea mea de ministru, voi fi foarte atent ca acești bani să fie cheltuiți în folosul oamenilor în domenii esențiale precum sănătate, educație, infrastructură, exact ceea ce așteaptă românii de la noi”, a declarat ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, după ce România a intrat în posesia primilor bani de la Comisia Europeană.

Oficialii de la Bruxelles au transferat, joi, 2 decembrie, prima tranșă de bani pe care România îi primește prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba despre o sumă de 1, 8 miliarde de euro, ce reprezintă echivalentul a 13% din totalul de granturi oferite țării noastre prin proiectul amintit.

România s-a angajat să realizeze 107 investiții în mai multe domenii şi 64 de reforme „care vor transforma profund economia și societatea noastră” cu ajutorul sumei totale de 29, 2 miliarde de euro, a spus Dan Vîlceanu, anunțând și prima decizie pe care a luat-o.

Prima decizie a lui Dan Vîlceanu, după sosirea banilor de la UE

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene a transmis că, în cel mai scurt timp, se va ocupa de primarii din România astfel încât să îi învețe să atragă cât mai multe fonduri europene.

PNRR este un program important pentru că ne propunem să rezolvăm într-un timp relativ scurt probleme care trenează de mult timp, însă în exercițiul financiar 2021-2027, România poate accesa și alte proiecte. Reamintesc faptul că țara noastră a obținut 80 de miliarde de euro în urma negocierilor cu Comisia Europeană, pe perioada 2021-2027.

Primarii români vor fi învățați să atragă fonduri europene

Voi demara o serie de informări ale administrațiilor locale astfel încât primarii să înceapă să acceseze fonduri atât din PNRR, cât şi din alte programe, astfel încât gradul de absorbție să fie cât mai mare

Ne dorim să fie atrași cât mai mulți bani, însă din calitatea mea de ministru voi fi foarte atent ca acești bani să fie cheltuiți în folosul oamenilor în domenii esențiale precum sănătate, educație, infrastructură, exact ceea ce așteaptă românii de la noi”, a scris ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, într-o postare pe Facebook.