Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion ca să vă meargă bine tot anul următor

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion ca să vă meargă bine tot anul următor Sursa foto: 72410838 © Alexander Raths | Dreamstime.com

Revelionul este o sărbătoare plină de tradiții și superstiții. Anumite preparate nu trebuie să lipsească de pe masa festivă dacă vreți să aveți noroc și sănătate anul viitor.

Noaptea dintre ani este una dedcată petrecerilor și meselor îmbelșugate. Obligatoriu, de Revelion se mănâncă pește. Se spune că dacă alegem acest preparat, anul viitor vom avea parte de noroc, belșug și viață îndelungată.

În anumite culturi, în noaptea dintre ani se mănâncă somon deoarece culoarea rozalie a acestuia semnifică norocul. Crapul sau tonul simbolizează o viață lungă și se află printre preferințele românilor.

O altă tradiție la români, dar și în alte țări din estul Europei este friptura de porc. Dincole de faptul că este carnea preferată la noi în țară, se spune că porcul este un simbol al bogăției.

Ne puteți urmări și pe Google News

În alte țări precum Spania, Portugalia, Ungaria sau Austria, acest animal domestic simbolizează progresul, deoarece își împinge râtul în față atunci când caută mâncare.

Legume verzi

Dacă vreți să nu vă lipsească banii anul viitor, renunțați la garnitura de cartofi de lângă friptură și alegeți mazăre sau linte. Se spune că boabele acestor legume, care reușesc să se umfle în apă ar atrage bogăția. În multe țări, un simbol al bunăstării sunt toate legumele verzi, deoarece această culoare este asociată cu renașterea, dar și cu banii.

O altă superstiție care vine din America Latină se referă la strugurii consumați în noaptea de Revelion. Se spune că trebuie să mâncați 12 boabe pentru a avea parte de sănătate și belșug tot anul următor. Acest obicei a fost împrumutat în ultimii ani și de români.

Desert, vin și șampanie

De de masa de Revelion nu pot lipsi deserturile sau băuturile. Se spune din popor că prăjiturile trebuie să aibă formă rotundă, care semnifică implinirea.

Vinul și șampania sunt băuturile tradiționale în noaptea dintre ani, în majoritatea țărilor lumii. Paharul trebuie să fie mereu plin dacă doriţi ca anul ce vine să fie unul îmbelşugat. Dacă miezul nopții vă prinde cu paharul în mână, se spune că veți avea un an plin de veselie, potrivit Diva Hair.