Mircea Badea spune că este prietenul insectelor și al animalelor mici și că nu poate ucide nici măcat o muscă. El explică și de ce nu este deloc prieten cu pisicile.
Mircea Badea și Radu Tudor au dezbătut, duminică seara, în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3, decizia Uniunii Europene de a introduce greierele de casă pe lista alimentelor. Mircea Badea a dezvălui că este foarte milos și nu poate omorî nici măcar o muscă.
„Îi sting lumina într-o parte, i-o aprind în cealaltă. Adică, îi fac un culoar. Nu există! Îi conving: hai, te roagă tata. Nu, nu pot! Și asta cu musca... Cum să omor musca? La fel și când văd gândaci din ăștia, nu mai știu să le zic acum, probabil că și ei vor fi un de mâncare în curând, dar eu n-am cum să fac așa ceva. Eu devin vegetarian în secunda doi, dacă aș putea să rezolv ceva. Dă-mi niște mere cu niște ștevie, e ok!“, a spus Mircea Badea, în emisiunea de la Antena 3.
Nu este prieten cu pisicile
Realizatorul TV nu se atinge nici de gândacii de bucătărie. „Îl iau frumos cu șervețelul. Îl prind, îl iau, cu atenție să nu-l strivesc, deschid geamul și îl dau afară. Sunt prietenul insectelor și al animalelor mici, a mai spus Mircea Badea.
El mai povestește însă că nu poate fi prieten cu pisicile. „Nu am cum să fiu prieten cu pisicile pentru că sunt mega alergic la pisici. Pisicile îmi fac foarte mult rău. Eu nu le fac lor, dar trebuie să stau departe de ele. Sunt alergic la modul terminal“, a mai spus realizatorul.
Sursă de proteine
Greierele de casă a devenit oficial aliment în urmă cu câteva zile. În adoptarea Directivei europene din 10 februarie 2022, s-a luat în calcul faptul că aceste insecte sunt deja consumate în diferite locuri de pe Glob, fiind o sursă alternativă de proteine viabilă.
„Insectele reprezintă o parte substanțială din dieta zilnică a sute de milioane de oameni din întreaga lume”, a explicat Comisia într-o declarație, adăugând că greierele domestic va fi disponibil „în întregime, în stare congelată sau uscată, dar și sub formă de pulbere”.
Viermele de făină, a devenit, anul trecut, prima insectă declarată sigură pentru a fi mâncată de om, de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Instituția a luat această decizie în urma unui studiu, la cererea companiei franceze Micronutris, care activează în domeniul producției de insecte pentru consum.