Evenimentul Zilei > Politica > Ce mașini deține Traian Băsescu. Fostul președinte, pasionat dintotdeauna de viteză „N-o să uit niciodată”
Ce mașini deține Traian Băsescu. Fostul președinte, pasionat dintotdeauna de viteză „N-o să uit niciodată”

Ce mașini deține Traian Băsescu. Fostul președinte, pasionat dintotdeauna de viteză „N-o să uit niciodată”

Fostul preşedinte Traian Băsescu este pasionat de mașini de când era copil. El a mărturisit că adoră viteza și că s-a ales cu o amendă uriașă în prima săptămână în care a luat permisul. Acesta a dezvăluit și ce automobile deține.

Traian Băsescu a povestit că a fost amendat de câteva ori pentru că a încălcat legea. Fostul președinte a dezvăluit că este pasionat de mașini din tinerețe și că a avut de suferit în prima săptămână în care și-a luat permisul.

Băsescu a povestit că, în anul 1981, la puţin timp după ce a obţinut permisul de conducere, a plecat de la Constanţa la Suceava cu maşina pe care o avea atunci, o Lada 1200, și că a fost prins în timp ce mergea cu 120 de kilometri pe oră.

„La puţin timp după ce îmi luasem permisul de conducere, aveam o Lada 1200 şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să plec de la Constanţa la Suceava, dacă vă puteţi imagina, atâta minte aveam. Deci, cu permisul luat astăzi, a doua zi m-am urcat cu soţia şi cu fetele în maşină şi am plecat de la Constanţa la Suceava, 500 de kilometri. N-o să uit niciodată, în comuna Cleja, aproape de Bacău, m-a luat un radar, aveam … nu ştiu dacă vă imaginaţi ce înseamnă 120 la acea vreme şi pe acele drumuri, din ’81, cu Lada 1200”, a spus Băsescu într-un interviu acordat în anul 2009.

Ce mașini a avut Traian Băsescu

Traian Băsescu a precizat că a avut mai multe mașini, printre care Lada 1200, apoi Oltcit, Lada 1500, Audi 80, un alt Audi 80 model mai nou, un Mercedes și un Peugeot 407.

TRAIAN BASESCU
Consiliul Executiv National al PMP, organizat la Palatul Parlamentului, joi,10 mai 2017..

Băsescu a declarat că singura lui mașină nouă a fost Peugeot 407, în rest a cumpărat numai automobile second hand. El și-a mai achiziționat și un Volkswagen Golf, o Dacia Logan aparţinând SPP, iar apoi în anul 2010 a intrat în posesia unei Dacia Duster, potrivit auto-expert.md

Regretul lui Traian Băsescu

Fost președinte al României între 2004 și 2014, Traian Băsescu a avut parte de două mandate tumultoase, dar cel mai mare regret al său are legătură cu viața personală. El a povestit că îi pare rău că nu şi-a invitat niciodată socrul la Cotroceni şi a respins propunerile Jandarmeriei privind ridicare la gradul de general în rezervă.

„Acum îmi pare rău că nu l-am invitat niciodată la Cotroceni, de Ziua Naţională, exact ca să nu fie discuţii. Şi propunerile de a-l face general în rezervă le-am refuzat. Deşi au fost vreo patru propuneri ale Jandarmeriei, am zis că toată lumea va spune că şi-a făcut Băsescu socrul general”.