Ce loc a ocupat Barak Obama în topul celor mai buni președinți ai SUA din toate timpurile

Ce loc a ocupat Barak Obama în topul celor mai buni președinți ai SUA din toate timpurile

Ce loc a ocupat Barak Obama în topul celor mai buni președinți ai SUA din toate timpurile.

Barack Obama a ocupat locul al 12 lea în topul celor mai buni președinți ai SUA, clasament realizat și publicat de rețeaua de televiziune C-SPAN, întocmit pe baza aprecierilor venite din partea istoricilor și biografilor americani. 

Conform ierarhiei publicate vineri, 17 februarie a.c., Barack Obama ocupă locul 12 în acest top la o lună de la părăsirea postului, ceea ce este cea mai bună poziție pentru orice fost președinte de la Ronald Reagan încoace care ocupă locul 9.

Abraham Lincoln, George Washington, Franklin D. Roosevelt și Theodor Roosevelt, sunt considerați cei mai buni președinți din istoria Statelor Unite. Încă o dată, în top trei sunt Lincoln, Washington și F.D. Roosevelt – așa cum trebuie”, a declarat Douglas Brinkley, istoric, potrivit CNN și Business Insider, care a adăugat că poziționarea lui Barack Obama pe locul al 12-lea, în prima sa includere în acest top, este ”impresionantă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre ultimii 5 foști președinți cel mai slab indicator îl are George W. Bush (Bush Junior) – locul 33 în top. Tatăl său, George H. W. Bush Senior, se află pe locul 20, iar Bill Clinton – pe poziția a 15-a.