Ce jocuri face ministrul de Interne al Austriei. S-a aflat despre legăturile sale cu Transilvania

Ce jocuri face ministrul de Interne al Austriei. S-a aflat despre legăturile sale cu Transilvania Schengen. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner, a declarat că țara sa se va opune aderării României, Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen, chiar dacă mesajul Comisiei Europene a fost unul pozitiv.

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, se declară împotriva aderării României la Spațiul Schengen, după ce a spus că ţara sa se confruntă cu un număr mare de refugiați care au tranzitat alte state ale Uniunii Europene pe ruta Balcanilor pentru a intra pe teritoriul austriac.

Până în prezent, guvernul austriac, nu a vrut să comenteze refuzul lui Karner privind extinderea spațiului Schengen. Dar este curios faptul tocmai Gerhard Karner  a făcut acest anunţ: „Este un moment inoportun să votăm asupra extinderii acum, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează”, a declarat oficialul pentru publicația austriacă Kurier.

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner este președintele unei asociații din Transilvania

La rândul său, Karl Nehammer, cancelarul conservator al Austriei nu comentează (deocamdată) afirmațiile ministrului său de interne, anunță publicația vieneză „Der Standard”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gerhard Karner, ministrul austriac de InterneCa ministru de interne sunt responsabil pentru securitate în ţara noastră. Şi dacă văd că sistemul actual nu funcţionează, atunci nu-l pot face şi mai mare. Acesta este un moment nepotrivit pentru a face acest lucru acum. Prin urmare, în calitate de ministru de interne, mă pronunţ pentru un clar nu aici. Pentru că așa cum este sistemul acum, a eșuat. Acum avem controale la frontierele interne în aproape toate țările europene - ceea ce nu a fost ideea inițială.

Gerhard Karner, ministrul care și-a atras oprobiul pretendenților la spațiul Schengen, e președintele unei asociații austriece care sprijină îngrijirea copiilor orfani din Transilvania, scrie meineabgeordneten.at.

Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene (JAI) se va reuni pe 8 decembrie la Praga pentru a da un vot final asupra intrării celor trei țări în spațiul Schengen. Miniștrii statelor UE pentru Afaceri Interne și Justiție trebuie să voteze în mod unanim pentru aderarea celorlalte state membre la Schengen.

România și Bulgaria îndeplinesc condițiile tehnice de aderare încă din anul 2011

În ciuda anunțului făcut de Comisia Europeană, mai mulți politicieni UE se opun în continuare intrării statelor în Schengen. În cazul în care România, Bulgaria și Croația ar intra în Schengen, acestea ar trebui să garanteze securitatea externă a granițelor Uniunii Europene. România are graniță externă cu trei state non-UE: Ucraina, Moldova și Serbia.

România și Bulgaria îndeplinesc condițiile tehnice de aderare încă din anul 2011. Însă, în ultimii 11 ani, mai multe state din UE s-au opus intrării acestora în Schengen pe motivul crimei organizate și a corupției de la București și Sofia.

În ultimii ani, opoziția de la nivelul Uniunii Europene față de aderare a scăzut treptat. Singurul stat care a anunțat că se va opune intrării României în Schengen a fost Olanda. S-au adăugat, în ultimele zile, prin diferite voci, Suedia și Austria, informează infoactual.ro.