Ce interes a avut Apple să ascundă una dintre funcțiile iPhone 12?

Indiferent de motive, Apple nu a anunțat niciodată o astfel de funcție pentru seria iPhone 11 și nici pentru succesorul său, iPhone 12 - 2020.

Apple ar fi ascuns o funcție de încărcare wireless inversă pe iPhone 12. Documentele de certificare FCC oferă detalii despre noua tehnologie.
 iPhone 12 ar suporta funcționalitatea Reverse Wireless Charging, însă producătorul american ar fi decis în mod inexplicabil să o lase dezactivată.
În așteptarea iPhone 12 pe plan local (start precomenzi - 6 noiembrie, start livrări - 13 noiembrie), au fost descoperite detalii despre o funcție pe care Apple ar fi ascuns-o de public. Jeremy Horwitz (redactor VentureBeat) a descoperit o frază în cadrul documentelor de certificare pentru iPhone 12 ce face referire la o funcție de alimentare wireless inversă inclusă pe aceste noi telefoane.
Fraza în cauză sună astfel "Pe lângă faptul că se pot încărca folosind un adaptor WPT, modelele iPhone din 2020 suportă funcția de încărcare WPT la 360 kHz pentru alimentarea de accesorii. Singurul accesoriu care poate fi încărcat de iPhone-uri în momentul de față este un viitor accesoriu Apple".

Au apărut rapid și opinii online, mulți sugerând că funcția de încărcare wireless inversă via MagSafe este destinată viitoarelor căști AirPods

Ultimul pare să dispună de suportul hardware necesar, Apple putând decide în orice moment să activeze suportul Reverse Wireless Charging, cu o simplă actualizare de iOS. O bună ocazie pentru o astfel de veste ar fi lansarea următoarei generații de căști AirPods. Compatibil cu sistemul MagSafe de fixare magnetică, accesoriul ar putea fi foarte ușor lipit de spatele telefonului pentru încărcare în modul wireless.

Tipic pentru Apple, modul de implementare a acestei funcții ar putea limita compatibilitatea doar la anumite modele de accesorii suportate, compania evitând astfel folosirea tehnologiei Reverse Charging care consumă prea mult din bateria telefoanelor iPhone 12.

Problema este că tehnologia de încărcare inductivă nu este cea mai eficientă modalitate pentru transferul energiei, doar 75%-80% din energia consumată de un adaptor de alimentare wireless ajungând efectiv în bateria telefonului mobil.

Asta nu e neapărat o problemă când direcția este dinspre un adaptor AC sau Powerbank supradimensionat, însă dacă sursa este acumulatorul de 2815 mAh al unui telefon iPhone 12, scăderea autonomiei ar putea fi suficient de mare cât să anuleze beneficiile oferite, informează mobilissimo.ro.