În Italia, grupul de lucru al Secției de neuropsihiatrie pentru copii și adolescenți din Milano s-a hotărât să găsească o modalitate concretă și la îndemână care să-i ajute pe părinți și pe copii să facă față cât mai bine situației.

Aceasta implică explicații date copiilor despre cauzele crizei și despre cum să-și gestioneze sentimentele și emoțiile din această perioadă.

Și ce poate fi mai potrivit decât o poveste pe care să o citească împreună părinții și copiii?

Coronavirusul povestit

Așa s-a născut Povestea coronavirusului – o poveste ilustrată simplă, scrisă într-un limbaj pe înțelesul celor mici, despre o realitate complicată. Scopul este de a-i ajuta pe părinți să le explice această situație copiilor, începând de la vârsta de doi ani.

Este esențial să găsim o explicație echilibrată, care ia în considerare aceste puncte: motivele și originea schimbărilor majore din viața noastră de zi cu zi, acceptarea sentimentelor care însoțesc aceste schimbări și explicarea regulilor de bază pentru a ne proteja și a preveni infectarea.

Gratis

Mai important decât orice este să-i liniștim și să le explicăm că lumea încearcă să facă tot ce se poate, chiar dacă există încă multe lucruri neclare și îngrijorări.

Editura Pandora M vă oferă GRATUIT această poveste care vă va ajuta să alungați temerile celor mici și să depășiți alături de ei mai ușor această perioadă dificilă. Povestea coronavirului poate fi descărcată în format pdf sau e-pub.

Despre autoare:

Francesca Dall’Ara este psiholog și psihoterapeut și lucrează din 2005 la Fondazione IRCCS Ca’ Granda Os-pedale Maggiore Policlinico din Milano, în secția de Neuropsihiatrie (UONPIA) pentru copii și adolescenți cu dizabilități complexe și boli rare (SDCMR).

O ilustratoare psiholog

Giada Negri este psiholog și psihoterapeut, pasionată de ilustrație și fotografie. Începând din 2009, colaborează cu editori naționali și internaționali și realizează ilustrațiile unor cărți pentru copii, dar și imagini pentru reviste și obiecte de papetărie.

Totodată, are în portofoliu lucrări de artă expuse în numeroase galerii. Giada este profesor de ilustrație la Institutul European de Design.