Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ce fenomene lovesc România chiar înaintea manifestării ciclonului. Cum va fi vremea pe 19 iunie
Ce fenomene lovesc România chiar înaintea manifestării ciclonului. Cum va fi vremea pe 19 iunie

Ce fenomene lovesc România chiar înaintea manifestării ciclonului. Cum va fi vremea pe 19 iunie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că vremea, pe 19 iunie, va fi instabilă.

Vremea, pe 19 iunie, va fi instabilă. În partea de est a țării, înnorările vor fi accentuate. În a doua parte a zilei, cerul va fi noros și în sudul și centrul țării și, local, în restul teritoriului.

Ploile vor fi și ele prezente și vor fi însoțite de descărcări electrice. Izolat, vor fi prezente și condiții de grindină și vijelii.

Cantitățile de apă, în general, vor fi însemnate. Ele vor înregistra, local, 25 de l/mp. Pe suprafețe mici, cu precădere în Muntenia, sudul Moldovei și la munte, cantitățile de apă vor înregistra 50 de l/mp.

Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra în Câmpia de Vest și se vor încadra între 19 și 32 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 11 și 20 de grade, potrivit ANM.

Vremea în București

În Capitală, vremea va fi răcoroasă. Pe parcursul zilei, cerul va fi noros. Aversele de ploaie vor fi însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor înregistra, în general, în jur de 25 de l/mp. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Pe timpul zilei, însă, acestea se pot intensifica până la 45 de km/h.

Temperaturile minime se vor situa între 15 și 16 grade. Valorile termice maxime vor fi de aproximativ 22 de grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi instabilă. Cerul va fi noros în special în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Și în restul zonei montane vor fi prezente înnorări, însă cu precădere în a doua parte a zilei.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și, izolat, de grindină. Se pot semnala și vijelii. Cantitățile de apă vor înregistra, prin acumulare, valori de 35 l/mp pe suprafețe mici, iar în rest se pot semnala și cantități de apă de 50 de l/mp.

Temperaturile vor fi asemănătoare cu cele înregistrate în zilele anterioare.

Vremea la mare

La mare, vremea va fi instabilă și răcoroasă. Cerul va prezenta înnorări accentuate, temporar. Vor fi prezente și aversele de ploaie, însoțite de condiții de grindină și de descărcări electrice.

Pentru perioade scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 30 de l/mp. Zonal, acestea pot înregistra și 50 de l/mp.

Rafalele de vânt vor fi moderate, iar pe timpul zilei se pot intensifica. Viteza maximă pe care o vor atinge va fi de 50 de km/h.

Temperaturile minime se vor situa între 17 și 19 grade. Valorile termice maxime vor fi de 22 de grade. Temperatura apei va înregistra aproximativ 20 de grade.

Reamintim că Marea Neagră joacă un rol foarte important în manifestarea precipitațiilor din țară, cu precădere din sudul și estul teritoriului, în special pe fondul manifestării noilor furtuni provocate de ciclonul anunțat de meteorologi. ANM a anunțat și ce temperaturi se vor înregistra de Rusalii.