CE faci dacă ai câştigat la loterie şi nu vrei să redevii sărac

CE faci dacă ai câştigat la loterie şi nu vrei să redevii sărac

Mulţi dintre noi visăm să câştigăm la loterie sau să punem mâna pe o moştenire fabuloasă. Pe scurt, să câştigăm mulţi bani rapid şi fără să muncim pentru ei. Pe principiul „ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să ţi se întâmple”, trebuie să ştiţi că un câştig uriaş obţinut rapid şi fără muncă prezintă nişte riscuri.

Iată reguli care ar fi bine să le urmaţi pentru a putea să vă bucuraţi de norocul care a dat peste voi, potrivit wikihow.com.

În primul rând, păstraţi tăcerea. Nu spuneţi nimănui despre suma de bani câştigată. Încercaţi să rămâneţi cât mai discret pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Nu uitaţi că marea majoritate a celor care au obţinut câştiguri fabuloase rapid şi fără muncă au pierdut banii respectivi în câţiva ani. în plus, sunt multe persoane dubioase aflate la „vânătoare” de oameni obişnuiţi care au obţinut prin noroc bani mulţi.   Aveți grijă cu ”prietenii noi”

Protejaţi-vă identitatea cât de mult puteţi. Veţi avea multe cereri de interviuri de la televiziuni şi publicaţii, cel mai bine este să le refuzaţi. Încercaţi să primiţi banii prin intermediul unor firme pe care le deţineţi sau a unui avocat de încredere pentru a reduce expunerea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luaţi în calcul taxele pe care trebuie să le plătiţi. Toate câştigurile sunt taxabile, indiferent dacă primiţi toată suma odată sau în tranşe.

Dacă aţi luat un bilet de loterie împreună cu cineva, ţineţi cont de asta. A fost un acord verbal pentru a împărţi profitul? Ar trebui ca acest acord să fie întărit de un acord scris? Când aţi încheiat acest acord verbal au existat martori?

Gândiţi-vă la relaţia pe care o aveţi cu partenerul de viaţă. În cazul unui divorţ sau chiar dacă sunteţi într-o relaţie neoficială de lungă durată, suma câştigată ar putea face obiectul unui partaj sau persoana respectivă ar putea avea dreptul la o parte din suma câştigată.

Luaţi în calcul actele caritabile sau cadourile. Acestea vă pot scuti de plata unor taxe.

După ce aţi încasat banii, contactaţi un expert contabil sau un consultant financiar renumit pentru a vă ajuta în deciziile pe care le veţi lua.

La început, vă puteţi permite o mică cheltuială. Aveţi însă grijă să nu pierdeţi controlul. De obicei, cei care au redevenit la fel de săraci ca înainte au cheltuit sume mari de bani chiar din primele luni.

Dacă puteţi, încercaţi să primiţi banii în tranşe, în mai mulţi ani. În acest fel, veţi fi mai puţin tentat să cheltuiţi sume mari.

Ar fi bine, o perioadă, să vă păstraţi jobul. Vă va ajuta să rămâneţi cu picioarele pe pământ şi să conștientizați mai bine valoarea câştigului pe care l-aţi realizat. La sfîrşitul lunii, când primiţi salariul, gândiţi-vă câte sute de ani ar fi trebuit să munciţi pentru a realiza câştigul fabulos obţinut fără efort.

Nu uitaţi să investiţi în active sigure. Este mult mai important să ai asigurat un venit sigur şi constant decât să ai pur şi simplu o sumă de bani. Aveţi suficienţi bani încât să vă mulţumiţi cu investiţii sigure care să aducă venituri mai mici. Obligaţiunile emise de guverne, acţiuni la cele mai mari companii pe plan mondial, aur sau certificate de tezaur. Şi nu uitaţi de diversificarea investiţiilor. Aveţi grijă cu propunerile de afaceri care de care mai „tentante” care o să vină din partea unor cunoscuţi.

Rămâneţi discret şi păstraţi-vă vechii prieteni aproape. Majoritatea hoţilor îşi aleg victimele din rândul celor care ies în evidenţă prin maşini sau accesorii scumpe. Nu aveţi nevoie de publicitate. Prietenii vechi sunt cei care au fost alături de voi şi când eraţi sărac. În plus, când aveți bani, mai multe persoane vor dori să vă devină „prieteni”.   

Cumpăraţi inteligent şi gândiţi-vă mereu la costurile ulterioare. Într-adevăr, poate aveţi bani să vă luaţi un castel de 1.000 de metri pătraţi, dar vă puteţi permite să-l întreţineţi şi să plătiţi taxele de proprietate şi asigurările ani de zile? La o vilă de mari dimensiuni, fără izolare termică, numai gazele pot veni 1.000 de euro pe lună.   Nu uitaţi de rude. Evident, de cele de care vă simţiţi apropiat şi care v-au ajutat de-a lungul timpului, atunci când eraţi sărac. Acest ajutor s-ar putea întoarce dacă, în timp, veţi rămâne fără bani.